قوانین مالیات خرید و فروش سیمکارت، بدین صورت خواهد بود که فروشنده سیم کارت دارای شماره رند و غیر رند، اقدام به پرداخت مالیات بر درآمد ناشی از فروش سیم کارت خواهد نمود و خریدار نیز هنگام معامله سیم کارت، مالیات بر ارزش افزوده متعلق به سیم کارت را پرداخت می نماید تا فروشنده به نیابت از او، آن را به اداره مالیات پرداخت کند.
قانون گذار، در قوانین مربوط به مالیات در خصوص اشخاص مشمول پرداخت مالیات مواردی که مالیات به آن ها تعلق می گیرد و همچنین در خصوص نحوه محاسبه و پرداخت انواع مالیات در ایران تعیین تکلیف نموده است.
وام ازدواج لازم دارید؟ با فشردن دکمه “خرید وام ازدواج“، شروع کنید.
مالیات خرید و فروش سیمکارت و نحوه محاسبه و پرداخت مالیات این کالا ازجمله مواردی که در قانون مالیات مستقیم درباره آن تعیین تکلیف شده است، و از آنجا که پرداخت نکردن مالیات متعلقه جریمه به همراه دارد تمامی افرادی که در حوزه خرید و فروش سیم کارت فعالیت دارند باید از قوانین مالیات معامله سیمکارت مطلع باشند.
آیا خرید و فروش سیمکارت مشمول مالیات می شود؟
در پاسخ به این پرسش که آیا خرید و فروش سیمکارت مشمول مالیات می شود؟ باید پاسخ داد بله، خرید و فروش و معامله سیم کارت مشمول مالیات بر درآمد که از انواع مالیات مستقیم است و همچنین مشمول مالیات بر ارزش افزوده که از انواع مالیات غیرمستقیم است می گردد. با این توضیح که خریدار سیمکارت مسئول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده یا همان مالیات بر مصرف کالا و خدمات در معامله سیم کارت است. فروشنده سیم کارت، مسئول پرداخت مالیات بر درآمد ناشی از معامله سیم کارت می باشد و برای این موضوع، باید از طریق ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، اقدام به خود اظهاری مالیاتی کند.
نحوه محاسبه مالیات خرید و فروش سیمکارت رند
نحوه محاسبه مالیات خرید و فروش سیمکارت رند و غیر رند، تفاوتی با یکدیگر ندارند و در محاسبه مالیات معامله سیم کارت با شماره رند و یا شماره غیر رند از قواعد مالیات بر درآمد حاصل از فعالیت اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی و مالیات بر ارزش افزوده تبعیت می گردد. با این توضیح که نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی فارغ از میزان درآمد ۲۵ درصد می باشد و نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی، بسته به میزان درآمد آن ها و مبالغ تعیین شده در هر سال در بخشنامه های مربوط به ماده ۱۳۱ قانون مالیات مستقیم، ۱۰ درصد، ۱۵ درصد، ۲۰ درصد و ۳۰ درصد درآمد آن ها، خواهد بود و باید از طریق درگاه ملی خدمات مالیات، پرداخت شود.
خریدار سیم کارت نیز موظف است زمان خرید سیم کارت از فروشنده علاوه بر قیمت اصلی سیم کارت مورد معامله مالیات بر ارزش افزوده آن را نیز بر اساس نرخ مالیات بر ارزش افزوده در هر سال به فروشنده پرداخت نماید تا فروشنده به نیابت از خریدار در مواعد مقرر قانونی مالیات بر ارزش افزوده را به سازمان امور مالیاتی، بپردازد.
نحوه پرداخت مالیات خرید و فروش سیمکارت
نحوه پرداخت مالیات خرید و فروش سیمکارت مبحثی می باشد که در این قسمت بررسی خواهد شد. فروشنده سیمکارت که از این راه کسب درآمد می نماید موظف است هر ساله در مواعد مقرر تعیین شده اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم نماید و درآمد خویش را به همراه اسناد و مدارک به سازمان امور مالیاتی اظهار دارد. پس از تعیین مالیات فروشنده می تواند از یکی از طرق زیر اقدام به پرداخت مالیات متعلقه کند:
مراجعه به اداره مالیات و پرداخت از طریق دستگاه پوز موجود در اداره
مراجعه به بانک و واریز مالیات متعلقه به حساب سازمان امور مالیاتی
مراجعه به پورتال شخصی در درگاه ملی خدمات مالیات که از زیرمجموعه های سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی می باشد
مراجعه به سامانه پرداخت بر خط قبوض مالیاتی
در پراخت مالیات از طریق درگاه ملی فرد باید ابتدا وارد سامانه مربوطه شود و سپس با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور خود همچنین اعداد امنیتی را در کادرهای مربوطه،به مرحله بعدی برود.
در گام بعدی، فرد باید کد ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد نماید و به مرحله بعدی برود.
در قسمت بعدی، فرد باید برروی گزینه “پرداخت قبض مالیات”، کلیک کند.
با طی باقی مراحل و درج باقی اطلاعات فرد موفق خواهد شد قبض مالیاتی خود را دریافت نماید و پس از هدایت شدن به درگاه بانکی می تواند مالیات بردرآمد ناشی از خرید و فروش سیم کارت را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نماید.
در خصوص نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده سیم کارت نیز باید گفت خریدار، مالیات را در هنگام معامله سیم کارت همراه قیمت اصلی سیم کارت به فروشنده خواهد پرداخت و فروشنده موظف است در مواعد مقرر از روش های گفته شده، مالیات بر ارزش افزوده سیم کارت را به سازمان امور مالیاتی پرداخت نماید.