یکی از مهم‌ترین شرایط دریافت وام برای کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی، برخورداری از مدارک لازم است که شامل مجوز برای کسب و کارهای صنفی، روزمه کاری و طرح توجیهی کسب و کار می‌شود. این مدارک برای تمامی متقاضیان این وام الزامی است. نحوه دریافت وام ۳۰۰ ملیونی از طریق مراجعه به سامانه irantavanafarin.ito.gov.ir و ثبت درخواست در سایت سامانه صورت می‌پذیرد.

یکی از اهداف دولت در سال‌های اخیر، حمایت از ایجاد اشتغال و کسب و کارهای فعال بر روی پلتفرم‌ها و سکوهای داخلی مانند ایتا، آی‌گپ، شیپور و بله بوده است. در این راستا، تسهیلات مالی و حمایت‌های مختلفی طراحی و اجرا شده است.

 

در مقاله حاضر، به مهم‌ترین حمایت‌ها و تسهیلات مالی از کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی، به خصوص وام ۳۰۰ ملیونی، اشاره شده است. این وام که به عنوان یکی از مهم‌ترین تسهیلات مالی برای کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی شناخته می‌شود، تنها توسط اشخاصی که واجد شرایط هستند و با مدارک مورد نیاز آشنا هستند، قابل دریافت است.

مقاله به تفصیل ماهیت وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی، شرایط، مدارک لازم و نحوه دریافت این وام را بررسی کرده است. همچنین، در خصوص مبلغ وام، محاسبه سود و بازپرداخت آن نیز توضیحاتی ارائه شده است.

 

وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی چیست؟

وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی، یکی از تسهیلات مالی دولت است که به منظور ایجاد اشتغال و پشتیبانی از کسب و کارهایی که فعالیت خود را بر بستر سکوهای داخلی انجام می‌دهند، ارائه می‌شود.

سکوهای داخلی به عنوان بستر یا زیرساختی تعریف می‌شوند که امکان حضور یا مشارکت برخط مصرف‌کنندگان و عرضه‌کنندگان متنوع کالا و خدمات و محتوا را بر روی شبکه ملی اطلاعات فراهم می‌کنند و دارای قواعد و سازوکارهای شفاف و بدون تبعیض هستند.

این سکوها بر اساس ضوابط ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند و پس از تأیید وزارتخانه مربوطه، به عنوان سکوهای داخلی شناخته می‌شوند. این تسهیلات مالی به تمامی کسب و کارهای واجد شرایط و فعال بر بستر سکوهای داخلی که فعالیت‌های خود را در این سکوها انجام می‌دهند، ارائه می‌شود.

 

 

به طبق اطلاعات فعلی، در حال حاضر، شیپور، بله، آیگپ، کسبینو، سروش پلاس، روبیکا و ایتا، از نمونه‌های سکوهای داخلی (سکوهای مشمول) مورد تأیید دولت برای کسب و کارها هستند. دولت نیز در راستای حمایت از فعالین در سکوهای داخلی، تسهیلاتی مختلف از جمله وام‌های کسب و کارهای فعال در این سکوها را در نظر گرفته است.

نکته‌ی ویژه این است که این تسهیلات تنها به کسانی اعطا می‌شود که در پلتفرم‌ها و سکوهای داخلی فعالیت می‌کنند.

 

شرایط دریافت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی

داشتن تصدیقیه و معرفی نامه از سوی سکوی مشمول (سکوی داخلی که به تصویب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رسیده است)؛ عدم ارتکاب تخلفات قابل اثبات؛ داشتن حداقل 60 درصد رضایت مشتریان قابل بررسی از سوی سکوی مشمول؛

داشتن شماره بیمه صاحب کسب و کار در کسب و کارهای حقیقی (خود اشتغالی)؛ ایجاد حداقل یک شغل جدید توسط کسب و کارهای مشمول حقوقی و صنفی؛ داشتن مجوز صنف مربوطه برای کسب و کارهای مشمول صنفی؛

داشتن حداقل 20 درصد رشد از نظر تعداد تراکنش و یا حجم تراکنش و عدم ارتکاب تخلفات قابل اثبات در ارائه خدمات برای کسب و کارهای حقوقی و صنفی که درخواست دریافت مرحله دوم وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی را دارند؛

 

داشتن تصدیقیه و معرفی نامه از سوی سکوی مشمول (که تحت تصویب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است)؛ عدم ارتکاب هرگونه تخلف قابل اثبات؛ داشتن حداقل 60 درصد رضایت مشتریان که قابل بررسی است، از سوی سکوی مشمول؛

داشتن کد بیمه صاحب کسب و کار در کسب و کارهای حقیقی (خود اشتغالی)؛ ایجاد حداقل یک شغل جدید توسط کسب و کارهای مشمول حقوقی و صنفی؛ داشتن مجوز صنف مربوطه برای کسب و کارهای مشمول صنفی؛

داشتن حداقل 20 درصد رشد از نظر تعداد تراکنش و/یا حجم تراکنش، و عدم ارتکاب هرگونه تخلف قابل اثبات در ارائه خدمات برای کسب و کارهای حقوقی و صنفی که درخواست دریافت مرحله دوم وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی را دارند.

 

داشتن حداقل 30 تراکنش موفق ماهانه (در سه ماه آخر) یا حداقل 15 میلیون تومان تراکنش موفق ماهیانه (در سه ماه آخر)؛ داشتن حداقل 10 آگهی ماهیانه در سه ماه آخر یا داشتن بیش از 1000 فالور بر بستر سکوی مشمول در سه ماه آخر؛

تعهد به انتقال نیروی انسانی تعهد شده توسط کسب و کارهای صنفی و حقوقی از ابتدای سال 1401؛ ایجاد خود اشتغالی در کسب و کارهای حقیقی، از ابتدای سال 1401 و تایید بیمه آنها؛

ایجاد کسب و کارهای حقیقی، 12 ماه پیش از درخواست خود اشتغالی و استخدام نیروی انسانی توسط کسب و کارهای حقوقی و صنفی، 12 ماه پیش از درخواست. توجه داشته باشید که کسب و کارهای حقوقی و صنفی باید 50 درصد بیمه نیروی انسانی تعهد شده را هنگام ثبت نام و مابقی را هنگام اجرای طرح پرداخت کنند. نیروهای جذب شده نباید در 6 ماهه منتهی به جذب، سابقه بیمه در آن شرکت را داشته باشند.

 

شایان ذکر است که وام مربوط به کسب و کارهای صنفی و حقوقی به دو مرحله پرداخت خواهد شد، در حالی که وام مربوط به کسب و کارهایی که توسط شخص حقیقی راه‌اندازی شده و ارائه می‌دهد، به یک مرحله پرداخت می‌شود. همچنین، میزان آورده متقاضی برای اخذ وام برای کسب و کارهای حقیقی صفر و برای کسب و کارهای حقوقی و صنفی 15 درصد است.

 

مدارک لازم برای دریافت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی

با توجه به شیوه‌نامه اعطای تسهیلات به کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال، تنها افرادی که مدارک لازم را دارند، موفق به دریافت وام ۳۰۰ ملیونی یا وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی خواهند شد. مدارک مورد نیاز برای دریافت وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی عبارتند از:

1. روزمه کاری و طرح توجیهی کسب و کار (برای همه متقاضیان)؛
2. لیست بیمه؛
3. معرفی نامه صاحب کسب و کار حقیقی یا صنفی، به عنوان نماینده، جهت پیگیری امور (برای اشخاص حقیقی و اصناف)؛
4. آخرین اظهارنامه مالیاتی و یا فروش فصلی چهار دوره گذشته (برای اشخاص حقوقی و صنفی)؛
5. مدارک مثبت گردش حساب یک سال اخیر، جهت اعلام میزان مبلغ تراکنش‌های صورت گرفته بر بستر سکوهای داخلی.

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی عبارتند از:

1. مدارک مثبت تعداد تراکنش‌های صورت گرفته بر بستر سکوی داخلی؛
2. مدارک مثبت عدم وجود تخلف احراز شده؛
3. مدارک مثبت میزان رضایت مشتریان؛
4. مدارک مثبت تعداد دنبال‌کننده‌ها بر بستر سکوی مشمول؛
5. مدارک مثبت تعداد آگهی‌های منتشره بر بستر سکوی مشمول؛
6. مدارک مربوط به مجوز صنف مربوطه توسط کسب و کارهای مشمول صنفی؛
7. آگهی تاسیس در روزنامه رسمی شرکت؛
8. آگهی آخرین تغییرات شرکت؛
9. اساسنامه شرکت؛
10. معرفی‌نامه مدیرعامل به عنوان نماینده، جهت پیگیری امور (برای اشخاص حقوقی).

 

نحوه دریافت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی

با مراجعه به سایت irantavanafarin.ito.gov.ir، می‌توانید وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی یا وام ۳۰۰ ملیونی را دریافت کنید. برای این کار، طبق دستورالعمل زیر عمل کنید:

1. ابتدا آدرس irantavanafarin.ito.gov.ir را در مرورگر خود جستجو کنید.
2. پس از ورود به صفحه، نوع کاربری خود را به “متقاضیان دریافت تسهیلات” تعیین کنید.
3. بر اساس موقعیت خود، بر روی یکی از دو گزینه “ورود متقاضیان حقیقی/صنفی” یا “ورود متقاضیان حقوقی” کلیک کنید. در این راهنما، گزینه “ورود متقاضیان حقیقی/صنفی” انتخاب شده است.
4. شماره همراه و کد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه “ارسال رمز یکبار مصرف” کلیک کنید.
5. سپس کد ارسالی به شماره همراه خود را در کادر مربوطه وارد کنید.

 

پس از احراز هویت در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، فرد به صفحه‌ای هدایت می‌شود و باید گزینه “اقتصاد دیجیتال” را انتخاب کند.

سپس در قسمت “اقتصاد دیجیتال”، فرد باید نوع اقتصاد دیجیتال را (حقیقی یا صنفی) انتخاب کند.

در مرحله بعدی، فرد باید گزینه “درخواست تسهیلات” را انتخاب کند.

سپس، اطلاعات هویتی خود را وارد کرده و به مرحله بعدی بروید.

با طی باقی مراحل و وارد کردن اطلاعات پستی و تماس، همچنین تکمیل فیلدهای مربوط به پیش‌شرط وام و بارگذاری مدارک، متقاضی موفق به ثبت‌نام دریافت وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی خواهد شد. سپس مبلغ وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی بررسی خواهد شد.

 

 

مبلغ وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی

مبلغ وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی یکی از مسائل مهمی است که بسیاری از متقاضیان وام بانکی و تسهیلات به آن توجه می‌کنند. در اینجا، با استناد به شیوه‌نامه اعطای تسهیلات به کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال، سقف مبلغ وام برای کسب و کارهای مختلف به شرح زیر است:

– برای کسب و کارهای حقوقی، سقف وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی پنج میلیارد ریال است.
– برای کسب و کارهای صنفی، سقف وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی سه میلیارد ریال است.
– برای کسب و کارهای حقیقی، سقف وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی دو میلیارد ریال می‌باشد.

 

محاسبه سود و بازپرداخت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی

با توجه به شیوه‌نامه اعطای تسهیلات به کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال، محاسبه سود و بازپرداخت وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی به شرح زیر است:

– تمامی دریافت کنندگان وام باید پس از گذشت یک دوره تنفس شش ماهه، ظرف ۴۸ ماه، اقساط وام دریافتی را پرداخت کنند.

– نرخ سود وام کسب و کار فعال در سکوهای داخلی برای تمامی دریافت کنندگان، اعم از کسب و کارهای حقیقی، حقوقی و صنفی، ۱۵.۳۳ درصد می‌باشد.

 

سوالات متداول

 

1- شرایط دریافت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی چیست؟

برخورداری از مدارک لازم و داشتن حداقل سه ماه سابقه فعالیت در سکو های داخلی مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از مهم ترین شرایط دریافت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی می باشد.

 

2- مدارک لازم برای دریافت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی چیست؟

از جمله مدارک لازم برای دریافت وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی، می توان به مجوز برای کسب و کارهای صنفی و روزمه کاری و طرح توجیهی کسب و کار، برای کلیه متقاضیان، اشاره کرد.

 

3- سود وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی چقدر است؟

سود وام کسب و کار فعال در سکو های داخلی، برای تمامی دریافت کنندگان آن، اعم از کسب کارهای حقیقی، حقوقی و صنفی 15/33 درصد می باشد.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط