از جمله شرایط مهم برای دریافت وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر، که مبلغ آن در حال حاضر 400 میلیون تومان است، این است که متقاضی باید از مدارک لازم نظیر معرفی نامه بنیاد شهید و مدارک هویتی برخوردار باشد و در دهک بندی یارانهها، جزو سه دهک درآمدی اول قرار داشته باشد.
جانبازان و رزمندگان محترم و خانوادههایشان، بخش مهمی از شهروندان جامعه ایرانی را تشکیل میدهند که باید از لحاظ مادی و معنوی حمایت شوند. بنابراین، دولت همواره در قانون بودجه سالانه، تسهیلاتی را برای این قشر از اجتماع در نظر میگیرد.
وام ازدواج برای خرید میخوای ؟ روی “ خرید وام ازدواج ” کلیک کنید
یکی از این تسهیلات که در قانون بودجه سال جاری تصویب شده است، وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر است که شرایط دریافت و مراحل ثبتنام خاص به خود دارد و متقاضیان تنها زمانی موفق به اخذ این تسهیلات مالی میشوند که با قواعد دریافت این وام آشنا باشند.
بنابراین، در این مقاله، شرایط، مدارک لازم، نحوه ثبتنام، زمان و مبلغ وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر را بررسی کرده و در موردهایی از جمله سود و بازپرداخت وام دریافتی و شیوه پیگیری آن، توضیح داده شده است.
شرایط دریافت وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر
برای بررسی شرایط دریافت وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر، باید به تبصره 13 قانون بودجه سال جاری (1403) مراجعه کرد. بند 4 قسمت “ث” این تبصره در توضیح شرایط تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن، مقرر میکند:
“بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مکلف است به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، خانوادههای شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر، با معرفی نهادهای مربوط و تأیید سامانه رفاه ایرانیان، مبنی بر قرارداشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی، وام قرض الحسنه مسکن محرومین،… اعطا نماید.”
این بند بیان میکند که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است به افرادی که توسط نهادهای مربوط معرفی و تأیید شدهاند، و که در سه دهک اول درآمدی جامعه قرار دارند، وام قرض الحسنه مسکن محرومین را اعطا کند.
با توجه به موارد مذکور، شرایط دریافت وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر عبارتند از:
1. فرد باید جزو جانبازان و رزمندگان معسر باشد.
2. فرد باید از طریق یک نهاد صلاحیتمند، معرفینامه داشته باشد.
3. فرد باید بر اساس تأیید سامانه رفاه ایرانیان، جزو سه دهک اول درآمدی باشد.
4. در اعتبارسنجی بانکی، فرد باید پذیرفته شود یا در صورت عدم تأیید در اعتبارسنجی بانکی، بتواند حساب یارانه یا سهام عدالت خود یا بستگان درجه اول از طبقه اول خود و یا یک فقره سفته و یک نفر ضامن را به عنوان وثیقه دریافت وام، به بانک معرفی کند.
مدارک لازم برای وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر
در تیتر این مقاله، مدارک لازم برای وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر مورد بررسی و توضیح قرار گرفته است. این مدارک شامل موارد زیر میشود:
1. مدارک مثبتی که نشان دهنده رزمنده یا جانباز بودن متقاضی وام ودیعه مسکن است.
2. معرفینامه از نهاد ذیصلاح، مانند بنیاد شهید.
3. مدارک هویتی متقاضی وام و همچنین مدارک هویتی ضامن وی.
4. در صورت لزوم، سفته یا مدارک مربوط به سهام عدالت یا حساب یارانه فرد متقاضی دریافت وام، یا مدارک مربوط به سهام عدالت یا حساب یارانه بستگان درجه اول از طبقه اول متقاضی وام.
این مدارک ضروری است تا متقاضیان وام ودیعه مسکن بتوانند درخواست خود را ثبت کرده و فرآیند دریافت وام را آغاز کنند. در ادامه مقاله، نحوه ثبتنام و وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نحوه ثبت نام وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر
در تیتر این مقاله، نحوه ثبتنام برای وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر مورد بررسی قرار گرفته و توضیح داده شده است. در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله، سایت و سامانهای برای ثبت درخواست وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر معرفی نشده است. بنابراین، پیشبینی میشود که روش و شیوه ثبتنام این وام مطابق مراحل زیر باشد (در صورت هرگونه تغییر و اعلام اخبار جدید پیرامون این موضوع، این بخش از متن مقاله، بروزرسانی میشود):
1. در ابتدا، فرد باید با در دست داشتن مدارک هویتی، جانبازی و رزمندگی، به بنیاد شهید یا سایر نهادهای ذیصلاح معرفی شده مراجعه کرده و درخواست خود مبنی بر تقاضای دریافت وام ودیعه مسکن را ارائه کند.
2. در گام بعدی، سازمان مربوطه، مدارک فرد را بررسی خواهد کرد و پس از انجام استعلامات لازم و تشخیص واجد شرایط بودن متقاضی، معرفینامه مورد نیاز را به متقاضی وام اعطا مینماید.
3. در مرحله بعدی، فرد باید به بانک ارائهدهنده وام، که نام آن در معرفینامه درج شده است، مراجعه کرده و با تحویل مدارک لازم و مورد نیاز، تقاضای خود برای دریافت وام را ثبت نهایی کند و منتظر پاسخ استعلامات بانک و در نهایت، واریز مبلغ وام بماند.
زمان و مبلغ وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر
در این تیتر از مقاله، زمان ثبتنام وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت. در حال حاضر، در خصوص زمان ثبتنام این وام، خبری منتشر نشده است و جانبازان و رزمندگان متقاضی این وام باید پیگیر اخبار مربوط به این موضوع باشند. اما، پیشبینی میشود که زمان ثبتنام این وام، اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد ماه سال جاری باشد یا ممکن است بنیاد شهید، این شرایط را فراهم آورد که در طول سال، امکان ثبت درخواست اخذ تسهیلات مسکن، ارائه معرفینامه و ارجاع جانبازان و رزمندگان معسر به بانک برای دریافت وام، وجود داشته باشد.
در خصوص مبلغ وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر نیز باید گفت، مبلغ این وام بانکی، هر ساله، در قانون بودجه تعیین میشود و در حال حاضر، بر اساس بند 4 قسمت “ث” تبصره 13 قانون بودجه سال ۱۴۰۳، مبلغ این وام، چهار میلیارد (۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا 400 میلیون تومان است.
سود و بازپرداخت وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر
در مورد سود و بازپرداخت وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر، هنوز اطلاعات دقیقی منتشر نشده است. با این حال، از آنجایی که این وام قرض الحسنه است، احتمالاً نرخ سود آن در حدود 2 تا 4 درصد خواهد بود. با این حال، ممکن است در بخشنامههای مربوط به این امر، نرخ دیگری تعیین شود.
در مورد مدت زمان بازپرداخت نیز، پیشبینی میشود که همانند سایر وامهای مربوط به ودیعه مسکن، مهلت بازپرداخت اقساط وام دریافتی، معمولاً 4 تا 5 سال باشد. در صورت اعلام هرگونه خبر دقیق در این زمینه، این بخش از متن مقاله بهروزرسانی خواهد شد.
نحوه پیگیری وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر
در توضیح نحوه پیگیری وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر، باید توجه داشت که شیوه انجام این امر ممکن است بسته به روش ثبت نام وام، یعنی از طریق سایت و سامانه مخصوص یا از طریق مراجعه حضوری به بنیاد شهید و سایر نهادهای ذیصلاح، متفاوت باشد. در صورتی که سایتی برای ثبت درخواست وام ودیعه مسکن جانبازان و رزمندگان معسر راهاندازی و معرفی شود و تمام مراحل ثبت نام وام از طریق آن انجام شود، پیگیری وام ثبتنام شده نیز از طریق همان سامانه ممکن و میسر است. اما در صورتی که تمامی مراحل ثبت نام وام به صورت حضوری و حسب مورد، از طریق مراجعه به بنیاد شهید و امور ایثارگران و بانک انجام شود، پیگیری وام نیز باید از طریق مراجعه حضوری انجام شود و در برخی موارد، موافقتها و مراحل واریز وام از طریق پیامک، به متقاضی اطلاعرسانی میشود.