وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته در سال ۱۴۰۲ با مبالغی متفاوت از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان توسط سازمان بهزیستی کشور قابل پرداخت است.
روند دریافت این وام از طریق مراجعه حضوری به ادارات بهزیستی شهرستانها و استانها و ارائه مدارک لازم انجام میشود،
و در صورت تایید، وام طی مدت کوتاهی توسط بانک عامل پرداخت میشود.
ارائه وامها و تسهیلات با شرایط مناسب از جمله خدمات اساسی است که سازمانها و نهادهای حمایتی باید به افراد تحت پوشش خود ارائه دهند.
این اقدامات به افراد واجد شرایط کمک میکند تا با دریافت این تسهیلات، نیازهای خود از جمله نیاز به شغل را تامین کنند.
سازمان بهزیستی کشور نیز به عنوان یکی از نهادهایی که قشر مهمی از جامعه را تحت پوشش دارد، از این اصل مستثنی نیست و تلاش دارد تا با ارائه تسهیلات مختلف، به افراد تحت حمایت خود کمک کند.
این تسهیلات از طریق تامین بودجه از سوی دولت و بانک مرکزی ارائه میشوند.
قشری از جامعه که از معضل اعتیاد یا معلولیت رنج میبرند، اغلب از حمایتهای محدودی برخوردارند و به دلیل شرایط خاص خود ممکن است قادر به کسب درآمد و اشتغال نباشند.
به همین دلیل، سازمان بهزیستی تسهیلاتی برای این قشر افراد در نظر گرفته است.
اطلاع از جزئیات و شرایط این تسهیلات برای این افراد ضروری و مهم است تا در صورت وجود شرایط لازم، بتوانند از این وامها استفاده کرده و سطح رفاه خود را افزایش دهند.
در این مقاله، به شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته در سال ۱۴۰۲ پرداخته خواهد شد و مبلغ این وام نیز ذکر خواهد شد.
همچنین، نحوه دریافت این وام برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی شرح داده خواهد شد و توضیحاتی در خصوص بازپرداخت و کارمزد این وام ارائه میشود تا متقاضیان بتوانند به طور کامل اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورند و از این وامها بهرهمند شوند.
شرایط دریافت وام اشتغال بهزیستی به معلولان و معتادان بهبودیافته ۱۴۰۲
در شرایطی که دولت برای تمامی اقشار جامعه طرحهای حمایتی و تسهیلاتی را در نظر گرفته است، توجه به قشر دارای معلولیت و معتادان بهبودیافته از معضل اعتیاد، ضروری و مهم است. این افراد بعضاً چتر حمایتی ندارند و نیازمند توجه دولت و ارگانهای مربوطه هستند. یکی از ارگانهای مسئول در این زمینه، سازمان بهزیستی است.
اخیراً، دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور، یک طرح تسهیلاتی برای کمک به معلولان، معتادان بهبود یافته و زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته است. با توجه به آسیبپذیری این قشر، شرایط سخت و پیچیده ای برای اعطای تسهیلات به این افراد مطرح نشده است. در خصوص شرایط دریافت وام اشتغال بهزیستی برای معلولان و معتادان بهبودیافته در سال ۱۴۰۲، تنها شرط سنی مطرح شده است.
تمامی معلولان بین ۱۸ تا ۶۵ سال که توانایی راهاندازی کسب و کار و اشتغالزایی را دارند، مشمول دریافت وام خواهند شد. افرادی که واجد شرایط مطرح شده باشند، میتوانند با در دست داشتن مدارک لازم به اداره بهزیستی شهر یا استان خود مراجعه کرده و درخواست وام را ارائه دهند. مدارک لازم برای دریافت این وام، نحوه ارائه درخواست و سایر جزئیات مرتبط با آن در ادامه مقاله بررسی خواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته
دریافت هر نوع وام بانکی یا وامهای ارائه شده توسط نهادها و ارگانهای مختلف نیازمند آمادهسازی و ارائه مدارک است. آمادهسازی صحیح مدارک لازم و ارائه آنها باعث تسریع در روند بررسی و پرداخت وام میشود. بنابراین، اطلاعات کافی در مورد لیست مدارک لازم برای هر نوع تسهیلات برای متقاضیان وام بسیار مهم است.
طبق اعلام کمیته اشتغال و کارآفرینی بهزیستی، مدارک لازم برای دریافت وام اشتغال معلولان و معتادان بهبود یافته شامل:
- مدارک شناسایی و هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه.
- مدرک مهارتآموزی معتبر.
- ارائه کارت بهزیستی متقاضی برای دریافت وام.
در بخش قبلی از مقاله در خصوص شرط سنی برای دریافت وام توضیح داده شد و با بهرهگیری از شروط لازم و در دست داشتن مدارک، میتوان نسبت به ارائه درخواست وام اقدام کرد. پس از بررسی مدارک و شرایط متقاضی دریافت وام، اداره بهزیستی مربوطه نسبت به صلاحیت فرد برای اخذ تسهیلات تصمیمگیری میکند و در صورت موافقت با پرداخت وام، نیاز به معرفی یک ضامن به بانک خواهد بود. این معرفی ضامن به منظور تضمین پرداخت اقساط وام است.
ممکن است بانک مورد نظر، مدارکی مربوط به ضامن نیز برای ارائه درخواست درخواست کند تا از صلاحیت مالی و قابلیت پرداخت اقساط وام توسط ضامن مطمئن شود. این مدارک معمولاً شامل اسنادی نظیر مدارک شناسایی، مدارک مالی و درآمدی، و گاهی اوقات گواهی محل کار و سایر اسناد مرتبط با وضعیت مالی ضامن است.
مبلغ وام بهزیستی برای اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته 1402
وام بهزیستی برای معلولان، معتادان بهبودیافته و زنان سرپرست خانوار، به عنوان یک نوع وام اشتغال زایی و کارآفرینی مطرح میشود. در بخش قبلی که مربوط به مدارک لازم برای دریافت این وام بود، ارائه گواهی مهارت آموزی معتبر به عنوان یکی از شروط دریافت وام ذکر شد. بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲، دو دسته شغل را برای راهاندازی در نظر گرفته است: مشاغل عادی و مشاغل نیازمند اعتبار بالا که شامل ۲۸ مورد میشود.
مبلغ وام بهزیستی برای اشتغال معلولان، معتادان بهبودیافته و زنان سرپرست خانوار در سال ۱۴۰۲، متغیر خواهد بود. برای راهاندازی مشاغل عادی، تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و برای مشاغل نیازمند سرمایه بالا، تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات به افراد این گروه اعطا خواهد شد.
مبلغ وام در نظر گرفته شده برای معلولان و معتادان بهبود یافته بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان متغیر است. اطمینان از صرف این مبلغ به منظور ایجاد اشتغال و راه اندازی کسب و کارهای معتبر و موثر از طریق نظارتهای مناسب و مستمر از سوی نهادهای مربوطه صورت میگیرد. به طور بدیهی، صرف این مبلغ در زمینه اشتغال زایی توسط معلولان، معتادان بهبود یافته و زنان سرپرست خانوار، به عنوان یک چتر امنیتی، امکان فراهم آوردن فرصتهای مستقلی برای آنها در آینده را فراهم میکند.
نحوه دریافت وام اشتغال بهزیستی معلولان و معتادان بهبودیافته ۱۴۰۲
افرادی که تمایل به دریافت وام اشتغال زایی از سازمان بهزیستی دارند، اغلب نیاز دارند تا در خصوص نحوه ثبت درخواست خود اطلاعات کافی داشته باشند. در حال حاضر، نحوه دریافت وام اشتغال بهزیستی برای معلولان و معتادان بهبودیافته در سال ۱۴۰۲، به صورت مراجعه حضوری و ارائه مدارک لازم به ادارات بهزیستی هر شهرستان یا استان است.
این ادارات بهزیستی کمیتهای تحت عنوان کمیته اشتغال و کارآفرینی دارند که مسئول بررسی مدارک افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی جهت تشخیص صلاحیت آنها برای دریافت وام و تسهیلات است. طبق اعلام مسئولان مربوطه، این کمیته در هر هفته دو بار جلسه دارد و به بررسی مدارک و شرایط متقاضیان پرداخته و در صورت احراز صلاحیت، معرفی نامهای برای این افراد جهت ارائه به بانک عامل صادر میشود. این نامه معرفی از سوی کمیته اشتغال و کارآفرینی بهزیستی به بانک، به منظور پرداخت وام به متقاضیان صادر میشود.
بانکهای عامل نیز پس از معرفی ضامن معتبر توسط متقاضی وام، دو روز کاری بعد از آن اقدام به پرداخت مبلغ وام به وامگیرنده میکنند. در حال حاضر، سامانهای جهت ثبت درخواست وام برای معلولان، معتادان بهبودیافته و زنان سرپرست خانوار به صورت آنلاین طراحی نشده است و ارائه این درخواستها و بررسی و رسیدگی به آنها به شیوه حضوری و دستی انجام میپذیرد. این بدین معناست که متقاضیان باید به صورت حضوری به ادارات بهزیستی مراجعه کرده و درخواست وام خود را ثبت کرده و مدارک مورد نیاز را ارائه دهند تا فرآیند بررسی و پرداخت وام آغاز شود.
کارمزد و بازپرداخت تسهیلات وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته
تصمیم دولت برای اعطای اعتبار به سازمان بهزیستی به منظور حمایت از قشر معلول و معتادان بهبود یافته از اعتیاد، یک گام مهم در جهت تامین استقلال این افراد است. با پرداخت وام به این قشرها و بر اساس دستورالعملهای ابلاغ شده و مبالغ مشخص، سازمان بهزیستی به افراد تحت حمایت خود خدمات رسانی میکند.
یکی از دغدغههای اصلی وامگیرندگان این وامها، مسائل مربوط به کارمزد و بازپرداخت تسهیلات وام است. لازم به ذکر است که این وامها به همراه وامهای دیگری که برای اقشار دیگر در نظر گرفته شده است، مانند وام زنان خانهدار، یکی از خدماتی است که به زنان سرپرست خانوار نیز تعلق میگیرد. پس از طی مراحل ثبت درخواست و دریافت وام، افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی باید با کارمزد مشخص شده در زمان معین، اقدام به بازپرداخت وام خود کنند.
سودی که برای این وام قرض الحسنه در نظر گرفته شده، 4 درصد است و مدت زمان بازپرداخت آن 7 سال یا معادل 84 ماه است. این شرایط تسهیلات اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته به گونهای طراحی شدهاند که این افراد نگرانیای در خصوص بازپرداخت آن نداشته باشند و بتوانند با اطمینان به راه اندازی کسب و کار خود و رسیدن به استقلال مالی پرداخته و آن را به راحتی بازپرداخت کنند. این مدت زمان بلندتر باعث میشود که وامگیرندگان فرصت کافی برای رشد و سوددهی کسب و کار خود داشته باشند و در نتیجه بتوانند به راحتی و با امنیت خاطر وام دریافتی را بازپرداخت کنند.
سوالات متداول