وام برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی به متقاضیان ارائه شده و سود آن متغیر است، از 4 الی 19 درصد. شرایط ثبت نام برای این تسهیلات شامل داشتن مساحت کافی برای اجرای پروژه و ارائه ضمانت های لازم است. مبلغ وام بر اساس عواملی از قبیل میزان بودجه مورد نیاز تغییر می‌کند و بازپرداخت آن به صورت اقساط انجام می‌شود.

ساخت نیروگاه خورشیدی و بهره‌برداری از انرژی تجدیدپذیر یکی از زمینه‌هایی است که دولت و مراکز مالی حمایت می‌کنند. متقاضیان برای راه‌اندازی این نیروگاه‌ها می‌توانند تا حدی کمک مالی دریافت کرده و مشکلات مالی خود را حل کنند. اما، سوال افراد این است که چگونه می‌توانند تسهیلات را دریافت کنند و مبلغ مورد نیاز را بدست آورند؟

تسهیلات برای ساخت نیروگاه خورشیدی توسط مراکز مختلف با مبالغ متفاوتی ارائه می‌شود و شرایط بازپرداخت و نرخ سود آن‌ها بسیار متغیر است. افراد ممکن است به دلیل عدم آشنایی با شرایط و مدارک لازم برای ثبت درخواست، مشکلاتی روبه‌رو شوند یا از انتخاب نامناسب برای دریافت کمک مالی متضرر شوند. بنابراین، برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص انواع تسهیلات و نحوه اخذ آن‌ها، توصیه می‌شود تا به منابع معتبر مراجعه و مشاوره‌ای حاصل کنند.

 

این مقاله به معرفی وام برای احداث نیروگاه خورشیدی پرداخته است و اطلاعات کاملی در خصوص شرایط و مدارک مورد نیاز ارائه شده است. افراد با مطالعه این مطلب می‌توانند با نحوه ثبت نام دریافت وام به صورت حضوری یا غیرحضوری، همچنین مبالغ قابل دریافت آشنا شوند و اطلاعات لازم در خصوص محاسبه سود و بازپرداخت بدهی به بانک را کسب کنند.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی چیست؟

وام احداث نیروگاه خورشیدی به متقاضیان ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعطا می‌شود و انواع مختلفی دارد. برخی از این کمک‌های مالی به شخص موسس اعطا می‌شود و برخی دیگر پس از ارائه فاکتور و مدارک راه‌اندازی به پیمانکار واریز می‌شود. همچنین، برخی از این تسهیلات به صورت بخش بخش به متقاضیان اعطا می‌شود و به عنوان مثال، پس از هر پیشرفت معینی، یک مقدار کمک مالی واریز می‌شود.

شرایط ثبت‌نام برای تسهیلات پنل خورشیدی در هر بانک و مرکز ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد و به دلیل تنوع سازمان‌های ارائه‌دهنده، توضیحات دقیقی در این زمینه نمی‌توان داد. اما به طور کلی، افراد باید برنامه مناسبی برای احداث نیروگاه داشته باشند، اثبات کنند که طرح قابل اجرا است و مجوزهای لازم برای آغاز فعالیت را نیز در اختیار دارند.

 

برای دریافت وام احداث نیروگاه خورشیدی، افراد غالباً نیاز به حداقل یک ضامن دارند. در برخی موارد، خود نیروگاه به عنوان وثیقه در رهن بانک قرار می‌گیرد و پس از پرداخت تمامی اقساط و تسویه بدهی‌ها، از رهن خارج می‌شود. نرخ سود وام یا کارمزد تسهیلات معمولاً بین 4 تا 19 درصد است و غالباً 1 تا 3 سال پس از دریافت کمک مالی، افراد باید برای پرداخت اقساط اقدام کنند.

از انواع وام بانکی احداث نیروگاه خورشیدی، می‌توان به تسهیلات بسیج سازندگی، سپاه و پست بانک اشاره کرد. میزان مبلغ اعطایی توسط این مراکز بر اساس شرایط و قوانین متفاوت است. غالباً، افراد می‌توانند برای نیروگاه‌های خورشیدی با حداقل 5 کیلووات به بالا، تسهیلات کمک مالی دریافت کنند و امکان افزایش یا کاهش این عدد برای اعطای کمک مالی وجود دارد.

 

 

انواع وام احداث نیروگاه خورشیدی

پیش از پرداختن به شرایط ثبت‌نام تسهیلات پنل خورشیدی، افراد باید با انواع وام‌ها آشنا شوند و در خصوص جزئیات هر یک از موارد اطلاعات لازم را به دست آورند. کمک هزینه تاسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط مراکز مختلفی اعطا می‌شود و در دسترس موسسان قرار می‌گیرد که لیست انواع آن‌ها به شرح زیر است:

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی بسیج سازندگی
بسیج سازندگی با هدف تشویق راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به ویژه در مناطق محروم، به افراد واجد شرایط وام بسیج سازندگی اعطا می‌کند. شرط دریافت این کمک مالی عبارت است از عدم داشتن سابقه بدهی به بانک‌ها و معرفی حداقل یک ضامن. متقاضیان باید حداقل 3 تا 10 متر فضا برای اجرای پروژه در اختیار داشته باشند که ده متر آن به سمت جنوب باشد. همچنین، افراد باید مالک ساختمانی با برق تک‌فاز باشند یا از قرارداد محضری با حداقل اجاره 20 ساله برخوردار باشند. تسهیلات بسیج سازندگی توسط بانک‌های عامل به اشخاص اعطا می‌شود و بازپرداخت آن نیز به صورت اقساطی انجام می‌شود.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی سپاه، از طریق طرح‌های مختلفی اعطا می‌شود که یکی از این طرح‌ها به نام برکت روشنایی شناخته می‌شود. در این طرح، شرایط خاصی برای متقاضیان وجود دارد؛ به عنوان مثال، متقاضیان برای شرکت در طرح برکت روشنایی باید قصد اجرای پروژه را در روستاها و شهرستان‌های استان خراسان رضوی داشته باشند.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی پست بانک یکی از تسهیلاتی است که برای افراد واجد شرایط ثبت نام تسهیلات پنل خورشیدی قابل دریافت است. این وام با هدف توسعه ملی و تشویق به افزایش نیروگاه‌های تجدیدپذیر ارائه می‌شود. برای دریافت کمک مالی از پست بانک، افراد باید ابتدا توسط شرکت توزیع برق منطقه مورد تایید قرار بگیرند و طرح آن‌ها قابل قبول شناخته شود تا بتوانند مبالغ مورد نیاز را دریافت کنند.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی دولت پس از برآورد مبلغ حدودی مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، تصمیمی بر اعطای تسهیلات 140 میلیون تومانی به متقاضیان راه‌اندازی مراکز خانگی با عنوان “وام مشاغل خانگی” گرفته است. این اقدام به منظور تشویق به افزایش تعداد نیروگاه‌های تجدیدپذیر انجام شده است. همچنین، به متقاضیان تاسیس مراکز صنعتی واجد شرایط نیز کمک مالی بیشتر و مناسب‌تری ارائه خواهد شد.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی ساتکا، توسط انجمن سازندگان و تامین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر، که به اختصار ساتکا نامیده می‌شود، اعطا می‌شود. این انجمن در طی طرح‌های مختلفی وام به متقاضیان راه‌اندازی نیروگاه اعطا کرده و شرایط مناسبی را برای بازپرداخت در نظر گرفته است. به عنوان مثال، افراد می‌توانند تسهیلات مربوطه را که غالباً بیش از 100 میلیون تومان است، در طول 7 سال بازپرداخت کرده و متحمل فشارهای مالی نشوند.
وام احداث نیروگاه خورشیدی ساتبا یا سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر، به افرادی که تمایل به احداث نیروگاه‌های خورشیدی دارند اما توان مالی مناسبی ندارند، در طی طرح‌های مختلف مانند برق امید کمک مالی ارائه می‌دهد. شرط اصلی این سازمان این است که تسهیلات را در اختیار فرد متقاضی قرار نمی‌دهد و تنها به شرکت مجری طرح جهت اجرا و راه‌اندازی نیروگاه اعطا می‌کند.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی مستقیم، یکی از انواع تسهیلات است که به صورت مستقیم به حساب متقاضی واریز می‌شود و فرد می‌تواند با استفاده از آن مبلغ مورد نیاز را برای راه‌اندازی نیروگاه استفاده کند. در این شرایط، شخص اجباری برای معرفی یک شرکت مجری به بانک یا مرکز ارائه دهنده تسهیلات ندارد و در واقع نیاز به واسطه خاصی نیست.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی غیر مستقیم، به این شکل است که برخی از مراکز و سازمان‌ها از پرداخت مستقیم کمک‌هزینه به متقاضیان برای تاسیس نیروگاه‌های تجدیدپذیر خودداری می‌کنند و به جای آن، ترجیح می‌دهند کمک‌هزینه را به حساب مجری طرح یا پیمانکار واریز کنند. با این روش، وظیفه پرداخت اقساط در نهایت بر عهده متقاضی قرار دارد و مجری هیچ تعهدی در این مورد نخواهد داشت.

 

برای تاسیس نیروگاه‌های خورشیدی و استفاده از انرژی تجدیدپذیر، نیازی به در اختیار داشتن مساحت بالا نیست و افراد می‌توانند برای آغاز از یک فضای کوچک استفاده کنند. ساتبا به متقاضیان راه‌اندازی نیروگاه‌های کوچک و خانگی وام اعطا کرده و مراکز دیگر نیز چنین امکانی را فراهم کرده‌اند که غالباً برای دریافت تسهیلات، شرط حداقل 5 کیلوواتی برای نیروگاه رعایت شود.

 

وام احداث نیروگاه خورشیدی صنعتی معمولا به متقاضیان راه اندازی نیروگاه‌های صنعتی اعطا می‌شود. برای این منظور، متقاضیان باید شرط حداقل 100 کیلووات را رعایت کنند و مدارکی که دال بر برخورداری از شرایط لازم می‌باشد را به مراکز ارائه دهنده تسهیلات مانند بسیج سازندگی، سپاه یا پست بانک ارائه دهند. این متقاضیان می‌توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تسهیلات دریافت کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

 

شرایط ثبت نام تسهیلات پنل خورشیدی با توجه به نوع آن ممکن است متغیر باشد. همچنین باید توجه داشت که این تسهیلات توسط بانک‌های عامل متعدد ارائه می‌شوند و شرایط ضمانت در هر بانک ممکن است تا حدودی تفاوت داشته باشد. عموما، اشخاص باید یک ضامن معتبر معرفی کرده و همچنین مرکز تاسیس شده را به عنوان وثیقه در رهن بانک قرار دهند.

 

شرایط دریافت وام احداث نیروگاه خورشیدی

شرایط دریافت وام برای احداث نیروگاه خورشیدی شامل مواردی مانند عدم داشتن سابقه بدهی، رعایت شرط حداقل کیلووات مورد نیاز، و ارائه مدارک ضمانتی است. افراد باید تمامی این موارد را رعایت کرده و برنامه‌های لازم را برای راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی طراحی کرده و طرح راه‌اندازی را به سازمان اعطای تسهیلات ارائه دهند.

شرایط ثبت‌نام برای دریافت تسهیلات پنل خورشیدی بسته به میزان مبلغ و نوع دریافت تسهیلات، ممکن است متفاوت باشد، اما در کل شروط مورد نیاز تا حدودی مشابه خواهد بود. افراد بهتر است ابتدا نوع کمک مالی مورد نظر را مشخص کرده و سپس با مراجعه به وب‌سایت سازمان اعطای تسهیلات، لیست شرایط را بررسی کنند. در ادامه، مهم‌ترین شروط دریافت کمک مالی از مراکزی مانند بسیج، سپاه، پست بانک و ساتبا مشخص شده است.

 

شرایط برای دریافت وام برای احداث نیروگاه خورشیدی شامل موارد زیر است:

1. عدم داشتن بدهی به بانک.

2. ارائه حداقل یک ضامن و وثیقه گذاری، و ارائه گواهی کسر از حقوق نیروگاه تا پایان تسویه بدهی.

3. داشتن طرحی قابل اجرا برای تاسیس نیروگاه.

4. اخذ مجوزهای لازم و تاییدیه‌ها.

5. مالکیت افراد بر محل تاسیس نیروگاه یا داشتن قرارداد اجاره طولانی مدت مانند 20 سال.

6. برخی مراکز ممکن است به میزان ضامن یا مبلغ وثیقه اهمیت دهند، به عنوان مثال، بسیج این مقدار را 31.950.000 تومان تعیین کرده است.

7. داشتن حداقل فضای مورد نیاز برای اجرای پروژه. برای نیروگاه‌های خانگی، این میزان معمولاً 3 تا 10 متر مربع بدون سایه است، در حالی که برای نیروگاه‌های صنعتی، می‌تواند بیشتر باشد.

8. داشتن انشعاب برق تک فاز برای متقاضیان.

9. توجه به میزان مبلغ وام، نرخ سود و مدت بازپرداخت در هر سازمان مختلف که ممکن است متفاوت باشد. برخی از سازمان‌ها مثل ساتبا از متقاضیان می‌خواهند که حداقل 30 درصد از کل هزینه را به صورت نقدی داشته و واریز کنند.

10. برنامه‌ریزی مقرون به صرفه و قابل قبول برای ساخت نیروگاه خورشیدی، در غیر این صورت طرح متقاضیان تایید نمی‌شود.

11. برخی از مراکز به افراد یک سال تنفس (مهلت) اعطا می‌کنند و دو سال دیگر برای تکمیل پروژه را در نظر می‌گیرند، به طوری که متقاضیان می‌توانند 3 سال پس از دریافت کمک مالی، با پرداخت اقساط آغاز کنند. به عنوان مثال، ساتبا این سیاست را برای اعطای کمک مالی اجرایی کرده است.

12.متقاضیان وام احداث نیروگاه خورشیدی غیر مستقیم باید یک مجری مناسب را انتخاب کنند تا کمک مالی به حساب او واریز شود.

13.نیروگاه‌های خانگی باید شرط حداقل 5 کیلووات و نیروگاه‌های صنعتی باید شرط حداقل 100 کیلووات را رعایت کنند.

14.برخی از مراکز وام را در چند بخش مجزا به افراد ارائه می‌دهند و ممکن است در هر بازه زمانی میزان مختلفی از کمک مالی را واریز کنند، مثلاً بین 10 تا 30 درصد از کمک مالی.

 

برخی از شرکت‌ها در حوزه انرژی تجدیدپذیر، به افراد واجد شرایط برای ثبت‌نام در تسهیلات پنل خورشیدی راهنمایی می‌کنند و آن‌ها را در جهت اخذ وام و راه‌اندازی نیروگاه یاری می‌دهند. افراد می‌توانند یکی از شرکت‌های فعال در این حوزه را به عنوان مجری انتخاب کرده و مراحل تاسیس مرکز را به کارشناسان با تجربه بسپارند. متقاضیان دریافت تسهیلات غیرمستقیم باید ابتدا شرکت مجری را انتخاب کرده و به مرکز ارائه‌دهنده کمک‌هزینه معرفی کنند، اما متقاضیان روش مستقیم می‌توانند پس از اخذ مبلغ، برای انتخاب پیمانکار اقدام نمایند.

 

مدارک لازم برای دریافت تسهیلات احداث نیروگاه خورشیدی

پس از بررسی شرایط ثبت‌نام در تسهیلات پنل خورشیدی، توضیح دادن اینکه ارائه مدارکی که دال بر داشتن شرایط لازم به بانک‌ها یا دیگر مراکز، اهمیت بالایی دارد و مهم خواهد بود. به همین دلیل لیست تمامی موارد مورد نیاز برای اخذ تسهیلات جهت راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر آورده می‌شود و این لیست می‌تواند به راحتی مشاهده شود.

 

مدارک هویتی موسس و ضامن موارد دال بر نداشتن سابقه بدهی به بانک ها
وثیقه ملکی در صورت لزوم برای ضمانت فاکتور دریافتی از شرکت مجری
گواهی برخورداری از حداقل 30 درصد هزینه لازم جهت احداث سند مالکیت محل اجرای پروژه یا قرارداد اجاره
مجوزهای لازم برای تاسیس مرکز موارد دال بر اجرای طرح در مناطق محروم برای دریافت برخی از کمک هزینه ها مانند طرح برکت روشنایی سپاه
مدارک مربوط به پیمانکار یا شرکت مجری اطلاعات تماس و نشانی

 

ضمانت وام برای احداث نیروگاه خورشیدی معمولاً از طریق معرفی یک ضامن یا وثیقه‌گذاری صورت می‌گیرد. ضامن مربوطه معمولاً باید دارای فیش حقوقی بازنشستگان یا غیر از بازنشستگان یا پروانه کسب و کار معتبر باشد. گاهی اوقات با افزایش مبلغ وام درخواستی، میزان موارد لازم برای ضمانت نیز افزایش می‌یابد و به عنوان مثال، بانک از اشخاص درخواست می‌کند که علاوه بر معرفی ضامن، سند ملکی نیز جهت وثیقه‌گذاری ارائه دهند.

مدارک لازم برای دریافت تسهیلات احداث نیروگاه خورشیدی بسته به مرکز ارائه‌دهنده متغیر است. به عنوان مثال، سپاه از افراد ممکن است مدارک مربوط به شرکت مجری را درخواست نکند، اما ساتبا قوانین سختگیرانه‌تری را اعمال می‌کند و تنها به ارائه‌دهندگان مدارک مربوط به عقد قرارداد با شرکت مجری وام اعطا می‌کند.

 

نحوه ثبت نام وام پنل خورشیدی

نحوه ثبت‌نام برای دریافت وام پنل خورشیدی به دو بخش حضوری و غیرحضوری تقسیم شده است و مراکز مختلف قوانین متفاوتی در این زمینه اعمال می‌کنند. افراد واجد شرایط ثبت‌نام تسهیلات پنل خورشیدی می‌توانند بر اساس نوع تسهیلات درخواستی و قوانین سازمان اعطاکننده از طریق یکی از روش‌های زیر برای ثبت درخواست اقدام کنند.

برای دریافت وام احداث نیروگاه خورشیدی به صورت حضوری، اشخاص باید به بانک‌های عامل که توسط مراکز مختلف مانند بسیج سازندگی معرفی شده‌اند، مراجعه کرده و مدارک خود را ارائه دهند. این اشخاص می‌توانند فرم‌های ثبت درخواست را به صورت حضوری تکمیل کرده و همچنین ضمانت‌ها و وثیقه‌های بانک و انواع آن مانند سند ملکی را در اختیار بانک عامل قرار دهند.

برخی از مراکز و بانک‌های عامل امکان درخواست وام احداث نیروگاه خورشیدی را به صورت آنلاین فراهم کرده‌اند، از جمله این سازمان‌ها می‌توان به ساتبا اشاره کرد. در ادامه راهنمای ثبت درخواست در ساتبا به عنوان نمونه آورده شده و افراد لازم است بدانند که نام نویسی آنلاین در هر مرکزی با دیگری فرق دارد.

متقاضیان ابتدا باید نشانی www.satba.gov.ir را در مرورگر جستجو کرده و پس از ورود به بخش برق امید، در مرحله بعدی روی ثبت‌نام برق امید کلیک کنند. راهنمای ثبت‌نام به صورت آنلاین در ساتبا و دسترسی به قسمت مربوطه در زیر آورده شده است.

 

برای ورود به سایت satba.gov.ir، ابتدا بر روی لینک زیر کلیک کنید:

[satba.gov.ir](https://www.satba.gov.ir)

در ادامه، شما می‌توانید موافقت خود را با قوانین اعلام کرده و فرم ثبت‌نام را تکمیل کنید.

درج نشانی و اطلاعات ملک در فرم ثبت‌نام ضروری است.

در نهایت، شما می‌توانید کد امنیتی را در فرم وارد کنید و درخواست خود را نهایی کنید.

 

لازم به ذکر است که برخی از مراکز مانند ساتبا، نام‌نویسی اینترنتی در سایت خود را کافی نمی‌دانند و در مراحل بعدی از متقاضیان تقاضای افتتاح حساب در بانک عامل جهت اخذ تسهیلات از مرکز مالی می‌خواهند. به عبارت دیگر، افراد پس از تکمیل فرم الکترونیکی در سایت ساتبا باید به سایت یکی از بانک‌های عامل که توسط ساتبا معین می‌شود مراجعه کرده و مراحل افتتاح حساب را به صورت اینترنتی یا حضوری طی نمایند. زیرا ساتبا تنها درخواست احداث نیروگاه را مورد تایید قرار داده و فرد را برای دریافت کمک هزینه به بانک ارجاع می‌دهد.

 

 

مبلغ وام احداث نیروگاه خورشیدی

مبلغ وام برای احداث نیروگاه خورشیدی بر اساس عواملی مانند میزان هزینه مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری، مساحت محل اجرای پروژه، شرایط و قوانین سازمان اعطاکننده تسهیلات، و میزان ضمانت‌های ارائه شده توسط متقاضیان برآورد می‌شود. به عنوان مثال، ممکن است متقاضیان راه‌اندازی نیروگاه‌های صنعتی مبلغ بیشتری نسبت به متقاضیان تاسیس مراکز کوچک دریافت کنند. طبیعتاً هر چه مبلغ دریافتی افزایش یابد، باید ضمانت بیشتری به بانک ارائه شود. به عنوان مثال، افراد می‌توانند علاوه بر معرفی یک ضامن، یک سند ملکی را نیز به عنوان وثیقه در مرکز مالی قرار دهند.

 

مقدار وام برای ایجاد نیروگاه خورشیدی ممکن است بر اساس مدت زمان بازپرداخت و نرخ سود تا حدودی متغیر باشد، که ممکن است افزایش یا کاهش یابد. بهترین راه برای دریافت اطلاعات دقیق در این زمینه، مراجعه به وب‌سایت سازمان مربوطه می‌باشد. مراکزی مانند بسیج سازندگی، سپاه یا ساتبا از طریق بانک‌های همکار، تسهیلات را برای افراد فراهم می‌کنند. مقدار تقریبی وام‌ها در جدول زیر آورده شده است.

 

سازمان حمایت کننده مبلغ وام احداث نیروگاه خورشیدی
بسیج سازندگی 50 میلیون تومان
سپاه 50 میلیون تومان
دولت 140 میلیون تومان
ساتکا 140 میلیون تومان
ساتبا حدودا 15 میلیون تومان

 

باید توجه داشت که برخی از مراکز امکان اعطای تسهیلات به میزان 80 درصد از مبلغ پروژه را فراهم کرده‌اند. این امکان وجود دارد که در آینده مبلغ وام برای احداث نیروگاه خورشیدی افزایش یابد و مراکز ممکن است طرح‌های جدیدی برای حمایت از افرادی که شرایط ثبت‌نام در تسهیلات پنل خورشیدی را دارند، راه‌اندازی کنند. متقاضیان نیروگاه‌های صنعتی می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات مرتبط، درخواست کمک به هزینه بیشتری را به مراکز ارائه دهنده تسهیلات ارائه کنند و در نتیجه، درخواست خود را ثبت نمایند.

 

 

محاسبه سود و کارمزد وام احداث نیروگاه خورشیدی

وام برای احداث نیروگاه خورشیدی به منظور حمایت از افراد جهت بهره‌برداری از انرژی تجدیدپذیر اعطا می‌شود و به همین دلیل، محاسبه سود و کارمزد آن به گونه‌ای است که کمترین نرخ بهره را داشته باشد. در جدول زیر، میزان سود یا کارمزد تسهیلات ارائه شده توسط سازمان‌های ارائه‌دهنده خدمات به طور تقریبی آورده شده است.

سازمان حمایت کننده سود یا کارمزد وام احداث نیروگاه خورشیدی
بسیج سازندگی 4 درصد
سپاه 4 درصد
دولت 4 درصد
ساتکا 4 درصد
ساتبا 8 الی 19 درصد

 

افراد باید آگاه باشند که مراکز مختلف مانند بسیج سازندگی یا ساتبا، طرح‌های متعددی برای اعطای تسهیلات دارند و ممکن است نرخ سود هر طرح متغیر باشد. قبل از ثبت درخواست نهایی، افراد باید با مرکز مربوطه ارتباط برقرار کرده و سوالات خود را درباره میزان سود و کارمزد به طور کامل مطرح کرده و پاسخ‌های لازم را دریافت کنند.

در خصوص محاسبه سود و کارمزد وام برای افرادی که شرایط ثبت‌نام در تسهیلات پنل خورشیدی را دارند، باید توضیح داد که گاهاً مدت زمان بازپرداخت بر روی افزایش یا کاهش سود تأثیر می‌گذارد و باعث تغییرات خاصی می‌شود. به عنوان مثال، افزایش مدت بازپرداخت ممکن است منجر به افزایش نرخ سود یا کارمزد به طور معقول شود.

 

 

نحوه پیگیری و بازپرداخت وام نیروگاه خورشیدی

در خصوص نحوه پیگیری و بازپرداخت وام برای احداث نیروگاه خورشیدی، باید توضیح داد که اغلب بانک‌ها یا سازمان‌های ارائه‌دهنده تسهیلات امکان پیگیری درخواست را به صورت آنلاین فراهم کرده و به افراد اجازه می‌دهند تا پس از دریافت کد رهگیری که نشان دهنده ثبت نام است، جهت پیگیری درخواست و فرآیند بررسی آن اقدام کنند. به عنوان مثال، ساتبا این امکان را برای افراد فراهم کرده است.

متقاضیان وام برای احداث نیروگاه خورشیدی می‌توانند پس از ورود به بخش برق امید در نشانی www.satba.gov.ir، از طریق وارد کردن کد رهگیری در فرم، برای پیگیری اقدام کنند. لازم به ذکر است که این کد پس از اتمام نام‌نویسی در اختیار افراد قرار می‌گیرد و پیش از ثبت نام قابل دریافت نخواهد بود.

 

درباره روند پیگیری درخواست وام از بانک‌ها باید این نکته را در نظر گرفت که برخی از بانک‌ها قابلیت پیگیری آنلاین را ارائه نمی‌دهند و در نتیجه نیاز به مراجعه حضوری دارند. همچنین ارزشمند است که افراد بدانند پس از ثبت درخواست صحیح و اصولی، مبالغ وام به آنان اعطا می‌شود و نیازی به پیگیری اضافی ندارد.

همچنین، مدت زمان بازپرداخت برای افراد واجد شرایط ثبت‌نام در تسهیلات پنل خورشیدی متغیر است و معمولاً بین 2 سال و نیم تا 8 سال می‌باشد. برخی از سازمان‌ها ممکن است مهلتی را برای تنفس در نظر بگیرند و به افراد تا 2 سال یا بیشتر برای تاسیس نیروگاه وقت دهند، اما پس از اتمام مهلت تنفس و ساخت مرکز، افراد باید بازپرداخت را آغاز کنند.

 

روش بازپرداخت وام احداث نیروگاه خورشیدی به صورت قسطی است و افراد موظفند هر ماه یک قسط را پرداخت کنند که مبلغ آن بر اساس مبلغ تسهیلات دریافتی تعیین می‌شود. بانک‌های عامل برای این منظور روش‌های مختلفی را در نظر گرفته‌اند. افراد می‌توانند از طریق همراه بانک و به صورت آنلاین اقدام به واریز قسط کنند. همچنین، افراد می‌توانند به صورت حضوری در شعب بانک مربوطه حاضر شده و پرداخت را انجام دهند. این روش‌های انعطاف‌پذیری را برای افراد فراهم می‌کند تا بتوانند با توجه به شرایط خود، راحت‌ترین روش بازپرداخت را انتخاب کنند.

 

 

سوالات متداول

 

1- وام احداث نیروگاه خورشیدی چیست؟

احداث نیروگاه خورشیدی می تواند به صورت خانگی یا صنعتی انجام شود که مراکز مختلفی برای حمایت از متقاضیان طرح های تسهیلاتی در نظر گرفته و وام با سود پایین ارائه می دهند.

2- شرایط ثبت نام تسهیلات پنل خورشیدی چیست؟

برای نام نویسی وام احداث نیروگاه خورشیدی افراد باید ضامن معتبر معرفی کرده و مساحت لازم برای اجرای پروژه را در اختیار داشته باشند.

 

3- مبلغ وام احداث نیروگاه خورشیدی چقدر است؟

مبلغ وام احداث نیروگاه خورشیدی بر اساس عواملی مانند قوانین سازمان ارائه دهنده، میزان هزینه لازم برای تاسیس مرکز و صنعتی یا خانگی بودن نیروگاه تعیین می شود.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط