روش و مراحل شکایت از انتقال وجه پایا، بسته به موضوع و طرف شکایت، ممکن است متفاوت باشد. متقاضیان می‌توانند با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه حضوری به بانک یا از طریق سایت اینترنتی بانک مرکزی، شکایت خود را ثبت و پیگیری کنند.

انتقال وجه به صورت پایا، یکی از روش‌های بانکی برای انتقال پول در مبالغ نسبتاً بالا بین حساب‌های بانکی یا از یک حساب به حساب دیگر می‌باشد. این انتقال می‌تواند به صورت حضوری یا غیرحضوری انجام شود.

با توجه به وجود مشکلاتی در خصوص انتقال وجه پایا و اقدامات جعلی برخی افراد، قانون‌گذار امکان شکایت از انتقال وجه پایا و پیگیری آن را در سیستم بانکی و قضایی مورد توجه قرار داده است تا حقوق مادی و معنوی افراد در این زمینه تضمین شود.

به دلیل اینکه نحوه و مراحل شکایت از انتقال وجه پایا به وضعیت موضوعی که باعث تصمیم برای شکایت شده متکی است، در این مقاله به بررسی شرایط، نحوه و مراحل شکایت از انتقال وجه پایا، همچنین چگونگی پیگیری شکایت پرداخته شده است.

 

شرایط شکایت از انتقال وجه پایا

همانطور که در مقدمه ذکر شده است، قانونگذار و سیستم بانکی به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مالی افراد، امکان شکایت از انتقال وجه پایا را در نظر گرفته‌اند. برای رسیدن به نتیجه در شکایت، باید شرایط لازم برآورده شود و به همین دلیل، در این قسمت از مقاله، شرایط شکایت از انتقال وجه پایا مورد بررسی قرار می‌گیرد. این شرایط عبارتند از:

1. برخورداری از اهلیت قانونی لازم که شامل داشتن عقل، بلوغ و رشد می‌شود.

2. ذینفع بودن، به این معنی که فرد مشکلاتی را در انتقال وجه پایا تجربه کرده و متضرر شده باشد.

3. برخورداری از ادله و اثبات کافی در راستای موضوع شکایت.

4. داشتن مدارک لازم و مورد نیاز برای ثبت شکایت.

سامانه crm.cbi.ir به‌عنوان یک سامانه از سوی بانک مرکزی راه‌اندازی شده است تا متقاضیان شکایت از بانک‌ها بتوانند به آدرس مذکور مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت نمایند.

 

نحوه و مراحل شکایت از انتقال وجه پایا

نحوه و مراحل شکایت از انتقال وجه پایا بسته به علت شکایت و طرف شکایت متفاوت است. موضوع شکایت می‌تواند شامل مواردی مانند دریافت رسید جعلی پایا، تاخیر در واریز وجه پایا توسط بانک، اشتباه کارمندان بانک در واریز وجه پایا و غیره باشد و در این شرایط، فرد شاکی می‌تواند اقدام به شکایت از بانک یا شکایت از واریز کننده نماید.

نحوه و مراحل شکایت از بانک در انتقال وجه پایا به شرح زیر است:

1. فرد واریز کننده یا دریافت کننده وجه در روش انتقال وجه پایا می‌تواند به صورت حضوری به بانک مد نظر خود مراجعه کرده و موضوع را با رئیس بانک در میان بگذارد.

2. شکایت خود از بانک مربوطه را در سایت بانک مرکزی crm.cbi.ir ثبت کند یا با شماره‌های ۲۲۲۵۷۰۶۰ و ۲۷۰۶ بانک مرکزی تماس حاصل نماید.

برای ثبت شکایت از بانک در سایت بانک مرکزی، فرد باید آدرس crm.cbi.ir را جستجو کرده و گزینه ثبت شکایت را انتخاب کند.

در این مرحله، فرد باید اطلاعات لازم مانند اطلاعات هویتی، اطلاعات مربوط به شعبه و آدرس و غیره را وارد کرده و به مرحله بعدی بروید.

سپس، فرد باید موضوع اصلی و فرعی شکایت خود را مشخص کرده و با ضمیمه کردن فایل‌های مثبت ادعای خود، بر روی گزینه “ارسال” کلیک کند. این اطلاعات و فایل‌های ضمیمه به کمک اداره مربوطه در بررسی شکایت کمک می‌کنند و تسریع در رسیدگی به شکایت ایجاد می‌کنند.

 

شایان ذکر است که در صورتی که بانک مد نظر فرد از سامانه‌ای مخصوص برای ارائه انتقادات و پیشنهادات و ثبت شکایت برخوردار باشد، فرد می‌تواند از طریق سایت آن بانک نیز اقدام به ارسال شکایت خود کند. همچنین، این امکان برای هر فرد فراهم است که بسته به موضوع شکایت مانند برداشت پول از حساب مازاد بر سقف انتقال وجه پایا و یا وقوع جرمی که زیانی به او وارد کرده است، با تنظیم متن دادخواست یا شکایتیه و مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، اقدام به ثبت شکایت قضایی از بانک نماید.

نحوه و مراحل شکایت از واریز کننده در انتقال وجه پایا به شرح زیر است:

1. در مواردی که فرد به علت تشخیص رسید جعلی پایا (یعنی، کشف این موضوع که واریز کننده، اقدام به ارائه رسید جعلی به او نموده) یا به علت انتقال وجه پایا کمتر از مبلغ توافق شده میان او و واریز کننده و مواردی از این دست، قصد شکایت کیفری یا حقوقی را دارد، باید از طریق سایت adliran.ir، بخش احراز هویت برخط یا از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، اقدام به تشکیل حساب کاربری ثنا کند.

2. سپس، شخصا یا با کمک یک وکیل، متن دادخواست یا شکاییه خود را تنظیم کرده و برروی یک حافظه، به صورت ورد، ذخیره نماید و با در دست داشتن مدارک لازم و کارت بانکی برای پرداخت هزینه دادرسی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت و به مرجع صالح، ارسال نماید.

 

پیگیری شکایت از انتقال وجه پایا

نحوه و مراحل پیگیری شکایت از انتقال وجه پایا نیز همانند ثبت آن، کاملاً تابع شیوه‌ای است که فرد اقدام به ثبت شکایت در این خصوص نموده؛ در صورتی که فرد در موضوع انتقال وجه پایا از بانک شکایت داشته باشد و شکایت خود را در سایت بانک مرکزی crm.cbi.ir ثبت کند، باید به آدرس سایت بانک مرکزی مراجعه کرده و برروی گزینه پیگیری شکایت کلیک نماید.

سپس، فرد باید کد رهگیری‌ای که در زمان ثبت شکایت دریافت نموده را در کادر مربوطه وارد نماید و برروی گزینه “جستجو” کلیک کند.

در صورتی که فرد از طریق مراجعه حضوری به بانک یا تماس تلفنی با سامانه بانک مرکزی اقدام به ثبت شکایت در خصوص انتقال وجه پایا نموده، می‌تواند به صورت حضوری یا از طریق تماس تلفنی پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

 

در شرایطی که فردی با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به ثبت شکایت نموده است، نحوه و مراحل پیگیری آن به سهولت انجام می‌شود. این پیگیری می‌تواند از طریق مراجعه به سامانه ابلاغ ثنا صورت گیرد یا فرد می‌تواند به سامانه عدل ایران مراجعه نماید.

1. با ورود به سامانه adliran.ir، فرد باید برروی گزینه “سامانه اطلاع‌رسانی پرونده” کلیک کند.

2. در این مرحله، فرد باید یکی از دو گزینه “اطلاع‌رسانی پرونده برای اشخاص حقیقی یا اطلاع‌رسانی با رمز پرونده” را انتخاب کند. در این راهنما، گزینه “اطلاع‌رسانی برای اشخاص حقیقی” انتخاب شده است.

3. در این قسمت، فرد باید نام کاربری و رمز عبور ثنا خود را وارد نماید.

4. سپس، فرد باید رمز موقتی که به تلفن همراه خود ارسال شده است را وارد کند.

5. در این گام، شخص باید بازه زمانی مد نظر خود را تعیین کرده، تیک گزینه “مختومه نشده و مختومه شده” را زده و برروی گزینه “بازیابی اطلاعات” کلیک کند.

با بازیابی اطلاعات، فرد می‌تواند حسب مورد گزینه “خلاصه پرونده” و یا “روند کار پرونده” را انتخاب نموده و با مطالعه اطلاعات درج شده در هر یک از بخش‌های مذکور، از جریان و روند شکایت خود در خصوص انتقال وجه پایا مطلع گردد.

سوالات متداول

1- شرایط شکایت از انتقال وجه پایا چیست؟

داشتن مدارک لازم و اهلیت، از جمله شرایط لازم برای شکایت از انتقال وجه پایا هستند.

2- نحوه شکایت از انتقال وجه پایا چگونه است؟

شکایت از انتقال وجه پایا، حسب مورد می‌تواند از طریق تنظیم دادخواست و شکواییه و مراجعه به دفاتر خدمات قضایی برای ثبت و ارسال آن به دادگاه، یا از طریق مراجعه حضوری به بانک مربوطه یا ثبت شکایت در سایت بانک مرکزی صورت گیرد که جزئیات آن در متن مقاله آمده است. این روش‌های مختلف امکان ثبت و پیگیری شکایت را برای افراد فراهم می‌کنند تا به دنبال رسیدگی به مواردی نظیر دریافت رسید جعلی پایا، تاخیر در واریز وجه پایا توسط بانک، اشتباه کارمندان بانک در واریز وجه پایا و سایر مسائل مرتبط با انتقال وجه باشند.

3- پیگیری شکایت از انتقال وجه پایا چگونه است؟

پیگیری شکایت از انتقال وجه پایا، بسته به اینکه شکایت چگونه صورت گرفته، می‌تواند از طریق مراجعه به سایت بانک مرکزی crm.cbi.ir، مراجعه حضوری به بانک، مراجعه به بخش ابلاغ ثنا یا اطلاع رسانی پرونده در سایت adliran.ir، صورت گیرد که جزئیات آن در متن مقاله آمده است. این روش‌ها مختلف امکان پیگیری شکایت را برای افراد فراهم می‌کنند تا به دنبال رسیدگی به موارد مختلفی نظیر دریافت رسید جعلی پایا، تاخیر در واریز وجه پایا توسط بانک، اشتباه کارمندان بانک در واریز وجه پایا و سایر مسائل مرتبط با انتقال وجه باشند.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط