سپرده‌های طرح دار یکی از انواع سپرده‌های بانکی هستند که معمولاً شرایط افتتاح و نرخ سود آن‌ها با سایر سپرده‌های رایج متفاوت است. شرایط این سپرده‌ها بسته به بانک مورد نظر متفاوت بوده و از جمله این شرایط می‌توان به رعایت حداقل و حداکثر میزان سپرده‌گذاری اشاره کرد.

بانک‌ها به منظور رفع نیازهای مختلف جامعه، ارائه تسهیلات، دریافت سود بانکی و بهبود رفاه مشتریان خود، امکان افتتاح انواع سپرده‌های بانکی را فراهم کرده‌اند. این انواع سپرده‌ها به افراد امکان می‌دهند که با توجه به سرمایه، شرایط و نیاز خود، یکی از سپرده‌ها را انتخاب و سرمایه خود را در بانک قرار دهند. سپرده‌های طرح دار از جمله این انواع سپرده‌ها هستند که اهمیت ویژه‌ای دارند.

کسانی که تمایل به دریافت وام یا کسب سود از طریق سپرده‌گذاری در بانک‌ها را دارند، باید به همراه آشنایی با سپرده‌های رایج بانکی، با سپرده‌های طرح‌دار و نرخ سود آنها نیز آشنا باشند. این آشنایی به آنان کمک می‌کند تا در صورت تطابق شرایط و سرمایه خود، اقدام به افتتاح یک سپرده طرح‌دار نمایند و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

با توجه به اهمیت این نوع سپرده و آشنایی با ویژگی‌های آن، در این مقاله به پرسش “سپرده‌های طرح‌دار چیست؟” پاسخ داده می‌شود و به انواع این سپرده، شرایط افتتاح و نرخ سود آن و مزایا و معایب سپرده‌های طرح‌دار پرداخته می‌شود. این اطلاعات به افرادی که قصد شناخت این نوع سپرده‌گذاری را دارند، کمک می‌کند تا اطلاعات لازم را کسب نمایند.

 

سپرده‌ های طرح ‌دار چیست؟

در حال حاضر، بانک‌ها امکان افتتاح انواع حساب‌های سپرده‌گذاری قرض‌الحسنه پس‌انداز، قرض‌الحسنه جاری، سپرده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت را فراهم نموده‌اند. افراد می‌توانند مطابق با شرایط و نیاز خود، یکی از انواع حساب‌های سپرده را انتخاب و اقدام به افتتاح حساب در یکی از بانک‌ها نمایند. علاوه بر این انواع رایج، سپرده‌هایی تحت عنوان سپرده‌های طرح‌دار نیز از سوی بانک‌ها قابل تعریف هستند.

 

سپرده‌های طرح دار، با شرایط افتتاح و نرخ سودی که از دیگر انواع سپرده‌ها متفاوت است، ارائه می‌شوند. افرادی که دارای شرایط لازم برای افتتاح این نوع حساب هستند، می‌توانند بخشی از سرمایه خود را به صورت سپرده طرح دار در بانک مورد نظر خود قرار دهند. این امکان وجود دارد که با توجه به نرخ سود مشخص شده برای این سپرده‌ها، سرمایه خود را افزایش داده یا از تسهیلات مرتبط با این نوع سپرده‌ها بهره‌مند شوند.

بنابراین، سپرده‌های طرح دار به دلایل مختلف از جمله افزایش سرمایه بانک یا ارائه تسهیلات وام دهی به مشتریان، تعریف می‌شوند. شرایط افتتاح این نوع سپرده‌ها با سایر حساب‌های سپرده متداول متفاوت بوده و نرخ سود پرداختی نیز ممکن است بالاتر از نرخ معمول باشد.

 

انواع سپرده‌ های طرح ‌دار

اشخاصی که به دنبال افتتاح حساب سپرده‌ای متناسب با میزان سرمایه و شرایط خود هستند، باید به این موضوع که سپرده‌های طرح‌دار چیست، آشنا شوند و اطلاعات کافی را درباره انواع این سپرده‌ها کسب کنند. سپرده‌های طرح‌دار ممکن است برای اعطای تسهیلات به مشتریان و یا ترغیب آنها به افتتاح حساب‌های سرمایه‌گذاری با نرخ سود بالاتر از معمول، ایجاد شوند.

هر یک از بانک‌ها، شرایط و تعریفی مطابق با سیاست‌های خود برای سپرده‌های طرح‌دار در نظر می‌گیرند و از این رو انواع سپرده‌های طرح‌دار می‌تواند طیف وسیعی را شامل شود. افرادی که قصد افتتاح حساب سپرده طرح را دارند، در گام اول لازم است با انواع این نوع سپرده در بانک‌های مختلف آشنا شوند و برای سپرده‌گذاری تصمیم‌گیری نمایند.

به عنوان انواع سپرده‌های طرح‌دار، می‌توان به طرح صدر بانک صادرات ایران، طرح نهضت بانک مسکن، سپرده‌های طرح‌دار سبز بانک پاسارگارد، سپرده‌های طرح‌دار ستارگان بانک حکمت ایرانیان، سپرده‌طرح‌دار آتیه بانک کشاورزی و… اشاره کرد. هر یک از این طرح‌ها، میزان نرخ سود متفاوتی دارد و افراد می‌توانند با مقایسه این طرح‌ها و در نظر گرفتن مزایا و معایب هر یک، برای افتتاح حساب اقدام کنند.

 

 

شرایط سپرده‌ های طرح ‌دار

با توجه به این که سپرده‌های طرح‌دار، به فراخور بانک‌های ارائه‌دهنده این نوع سپرده، متفاوت است، شرایط افتتاح این نوع حساب نیز در هر بانک با دیگری تفاوت دارد. پس از آشنایی با مفهوم سپرده‌های طرح‌دار، اطلاع از شرایط افتتاح این نوع سپرده نیز حائز اهمیت است. شرایط سپرده‌های طرح‌دار، بیشتر مربوط به میزان حداقل سرمایه لازم برای افتتاح حساب است.

در واقع، در بسیاری از سپرده‌های طرح‌دار، یکی از شرایط مهم، رعایت حداقل و سقف میزان سپرده‌گذاری است. همچنین، مدت زمان خواب سپرده برای دریافت تسهیلات و یا دریافت سود سپرده نیز از جمله شرایط سپرده‌های طرح‌دار است که افراد باید با توجه به آن، برای انتخاب طرح سپرده‌گذاری و افتتاح حساب در بانک تصمیم‌گیری و اقدام نمایند.

 

در شرایط سپرده‌های طرح دار، مواردی همچون امکان برداشت و واریز پول به حساب به عنوان یکی از شرایط اساسی مدنظر قرار می‌گیرد. این امکان نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سپرده‌های طرح دار تعریف می‌شود. همچنین، نرخ سودی که به این نوع سپرده‌ها پرداخت می‌شود نیز از جمله مواردی است که دربارهٔ خصوصیات و شرایط این نوع سپرده‌ها مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

 

میزان نرخ سود سپرده‌ های طرح ‌دار

یکی از مهم‌ترین نکات پس از آشنایی با مفهوم سپرده‌های طرح دار، میزان نرخ سودی است که به این نوع سپرده‌ها تعلق می‌گیرد. با توجه به اینکه هر بانک بر اساس منابع و سیاست‌های مالی خود، سپرده‌های طرح دار را تعریف می‌کند، نرخ سودی که برای این نوع حساب‌ها در نظر گرفته می‌شود، متفاوت است.

برای آگاهی از میزان نرخ سود سپرده‌های طرح دار، لازم است اطلاعات کافی درباره انواع این نوع سپرده که توسط بانک‌های مختلف ارائه می‌شود، کسب کرد. با مطالعه شرایط افتتاح سپرده طرح دار در این بانک‌ها و نیز مشخصات میزان نرخ سود ماهانه یا سالانه که برای آن تعیین شده است، می‌توان برای انتخاب یکی از این سپرده‌ها اقدام نمود.

 

به عنوان مثال، برای دریافت تسهیلات، میزان نرخ سود سپرده طرح آینده‌ساز بانک سرمایه 20 درصد، سپرده سرمایه‌ساز بانک سرمایه 18 درصد، و سپرده سمن بانک سپه 19.5 درصد است. همچنین، در بعضی از سپرده‌های طرح دار، تعدادی از بانک‌ها مانند سپرده همراه بانک توسعه تعاون، امکان انتخاب نرخ سود را نیز ارائه می‌دهند.

باید توجه داشت که افراد در زمان تصمیم‌گیری برای سپرده‌گذاری در سپرده‌های طرح دار، باید فعال یا غیرفعال بودن این طرح‌ها و یا تغییرات نرخ سود هر یک را از منابع اطلاع‌رسانی مربوط به این بانک‌ها مانند سایت رسمی بانک یا از طریق مراجعه حضوری به یکی از شعب آنها، استعلام کنند و سپس برای سپرده‌گذاری اقدام نمایند.

 

مزایا و معایب سپرده‌ های طرح ‌دار

سوال دیگری که در رابطه با سپرده‌های طرح دار مطرح می‌شود، مزایا و معایب این نوع سپرده‌ها است. ویژگی تمایزدهنده سپرده‌های طرح دار نسبت به سایر انواع حساب مانند سپرده‌های جاری، سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت و غیره، در میزان نرخ سود و شرایط مختلف آنها می‌باشد.

بنابراین، افرادی که به دنبال کسب سود از طریق سپرده‌گذاری در بانک‌ها هستند، با در نظر گرفتن سپرده‌های طرح دار با نرخ سود بالاتر نسبت به سپرده‌های معمول، می‌توانند سود بیشتری دریافت کنند که این موضوع یکی از مزایای مهم سپرده‌های طرح دار است. همچنین، ممکن است نرخ سود سپرده‌های طرح دار مربوط به اعطای تسهیلات، از سایر سپرده‌های مربوط به این موضوع کمتر باشد.

در راستای مزایا و معایب سپرده‌های طرح دار، باید اشاره کرد که در حالی که نرخ سود پرداختی به این نوع سپرده‌ها معمولاً بالاتر از بعضی انواع سپرده‌ها است، اما ممکن است میزانی که برای حداقل میزان سرمایه برای افتتاح حساب معین می‌شود و همچنین مدت زمان خواب سپرده در بعضی از این طرح‌ها، برای بسیاری از افراد مناسب نباشد.

 

سوالات متداول

 

1- سپرده های طرح دار چیست؟

سپرده های طرح دار یکی از انواع سپرده است که به طور معمول شرایط افتتاح این نوع سپرده و میزان نرخ سود آن با سایر سپرده های رایج متفاوت است.

 

2- شرایط سپرده های طرح دار به چه صورت است؟

شرایط افتتاح سپرده های طرح دار به فراخور بانک ارائه دهنده آن متفاوت است.

 

3- نرخ سود سپرده های طرح دار چه میزان است؟

میزان نرخ سود سپرده های طرح دار بسته به نوع طرح و بانک ارائه دهنده آن متفاوت است.
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط