برای ثبت نام در طرح زمین برای فرزند چهارم، بایستی به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه نمایید. شرایط لازم برای ثبت نام شامل داشتن چهار فرزند زیر بیست سال و پایین بودن نرخ باروری میباشد.
دولت با هدف حمایت از جوانی جمعیت و کند کردن روند پیری، اقدامات متعددی را آغاز نموده و در قانون بودجه سال جاری نیز به آن توجه ویژهای داشته است. طبق بند “ح” تبصره 11 قانون بودجه سال 1402، وزارت راه و شهرسازی مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی را به خانوادههایی که چهار فرزند دارند اختصاص دهد.
مهمترین نکته در این موضوع این است که برای دریافت زمین یا واحد مسکونی، متقاضیان باید شرایط مورد نظر را رعایت نموده و مدارک لازم را تهیه کنند. همچنین، آشنایی با سامانه و نحوه ثبت نام امری ضروری در این زمینه میباشد.
وام بدون ضامن میخوای ؟ روی “وام بدون ضامن” کلیک کنید
به دنبال توضیح شرایط و مدارک دریافت زمین رایگان پس از تولد فرزند چهارم، در ادامه این مقاله قصد داریم به پاسخ این سوال بپردازیم که برای دریافت زمین فرزند چهارم باید به کجا مراجعه کنیم. سپس، در مورد سامانه و نحوه ثبتنام زمین پس از تولد فرزند چهارم صحبت خواهیم کرد. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
شرایط دریافت رایگان زمین برای فرزند چهارم
بنا به بند “ح” تبصره 11 قانون بودجه سال جاری و به منظور حمایت از خانوادهها و تحقق جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است تا در سال ۱۴۰۲، یک قطعه زمین یا واحد مسکونی را به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانوادههای دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال، اختصاص دهد.
در این بخش از مقاله، به بیان مهمترین ضوابط و شرایط دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم بر اساس آیین نامه اجرایی ماده (4) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شماره 117173/ت 59791 هـ مورخ 1401/07/04 میپردازیم:
1. خانوارهای متقاضی ثبتنام در طرح تامین مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید زمان تولد فرزند سوم یا بیشتر آنها بعد از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (بعد از 1400/08/24) باشد و سن فرزندان نیز باید زیر بیست سال باشد.
2. نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بنابر اعلام مرکز آمار ایران، بالای 2.5 نباشد.
3. این طرح مخصوص ساکنان در روستاها یا شهرهایی است که جمعیت آنها کمتر از پانصد هزار نفر است.
4. ثبتنام در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن (سامانه ثمن نهضت مسکن) اجباری است.
5. اولویت واگذاری زمین با خانوارهایی است که فاقد مالکیت و دارای فرم (ج) سبز هستند.
با رعایت این شرایط، متقاضیان میتوانند در طرح دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم ثبتنام کنند و از این فرصت بهرهمند شوند.
این طرح، برای ساکنان در روستاها یا شهرهایی با جمعیت کمتر از پانصد هزار نفر قابل اجراست. برای ساکنان شهرهای با جمعیت بالاتر از پانصد هزار نفر، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در این قانون بسته به اعلام ظرفیت، توسط دولت، مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرکهای اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر و مادر مشروط به این که جمعیت شهر بیش از پانصد هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر اختصاص مییابد.
در خانوادههای چند همسری، زمین تنها در صورتی قابل واگذاری است که فرزندان (حداقل سه فرزند یا بیشتر) از یک پدر و مادر متولد شده باشند.
در زمان واگذاری، امکان پرداخت هزینه آمادهسازی زمین به صورت فروش اقساطی با دو سال تنفس و هشت سال تقسیط وجود دارد.
برای درخواست زمین باید بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی و با استناد به ماده 1 آییننامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، داوطلب دارای حداقل 5 سال سابقه سکونت در شهر محل تقاضا باشد.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که خانوادههای تهرانی دارای 4 فرزند و بیشتر فقط تا پایان سال 1402 میلادی فرصت دارند تا برای دریافت زمین رایگان اقدام کنند. بنابراین، افراد باید تا پایان سال مذکور ثبت نام کرده و مراحل دریافت زمین را تکمیل کنند. این قطعه زمین، حداکثر به مساحت 200 متر مربع بوده و براساس حد نصاب تفکیک، به صورت مشترک به پدر و مادر در شهر محل سکونت واگذار میشود.
مدارک لازم برای دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم
در بخش گذشته، به شرایط دریافت رایگان زمین برای فرزند چهارم اشاره شد و بیان شد که طبق قانون بودجه، فرزندان خانواده متقاضی باید زیر بیست سال باشند تا زمین به آنها واگذار شود. همچنین، بر اساس قوانین اعلام شده، متقاضی باید دارای حداقل 5 سال سابقه سکونت در شهر محل تقاضا باشد. بارگذاری تصاویر مدارک مربوط به سابقه سکونت در شهر محل تقاضا شامل موارد زیر است:
– سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر
– جواز کسب برای شاغلین صنوف برای متقاضی یا همسر
– گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر
– گواهی پرداخت مستمری برای بازنشستگان و مستمریبگیران
– گواهی اشتغال به تحصیل برای فرزندان
لازم به ذکر است که برای احراز سابقه سکونت، ارائه یکی از مدارک فوق کافی میباشد. اما، در صورتی که با ارائه یکی از این مدارک، احراز 5 سال سابقه سکونت متقاضی امکانپذیر نشود، میتوان از ترکیب مدارک فوق برای احراز 5 سال سابقه سکونت استفاده کرد.
همچنین، پس از اتمام بررسی اطلاعات متقاضیان، نیاز است که مدارک لازم برای دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم ارائه شود. این مدارک شامل اصل مدارک هویتی متقاضی و افراد تحت سرپرستی، همچنین مدرک یا مدارکی برای احراز سکونت میباشد. این مدارک باید جهت تشکیل پرونده به ادارات کل راه و شهرسازی استان یا سایر متولیان ارائه گردد.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که پس از احراز شرایط اولیه، تنها متقاضیانی که در وضعیت “در انتظار بررسی” قرار دارند، امکان بارگذاری مدارک هویتی و سابقه سکونت 5 سال اخیر را در قسمت “مشاهده و پیگیری درخواست” خواهند داشت.
برای دریافت زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم؟
در پاسخ به این سوال که برای دریافت زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم، متقاضیان باید در ابتدا شرایط مورد نیاز را دارا باشند و پس از تهیه مدارک مورد نیاز، به سامانه ثبتنام زمین فرزند چهارم مراجعه کنند.
مراحل ثبتنام زمین رایگان فرزند چهارم به صورت آنلاین انجام میشود و بنابراین، نیازی به مراجعه حضوری به نهاد یا سازمانی نیست. پس از ثبتنام و احراز شرایط توسط مراجع ذیصلاح، لازم است که اصل مدارک هویتی متقاضی و افراد تحت سرپرستی، همچنین مدرک یا مدارک احراز سکونت، جهت تشکیل پرونده به ادارات کل راه و شهرسازی استان یا سایر متولیان ارائه شود.
سامانه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم
در قسمت گذشته، به این پرسش پاسخ داده شد که برای دریافت زمین فرزند چهارم باید به کجا مراجعه کنیم و در این راستا بیان شد که مراحل ثبتنام زمین رایگان فرزند چهارم به صورت آنلاین در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن انجام میشود و مراجعه حضوری تنها پس از احراز شرایط لازم است.
سامانه ثبتنام زمین پس از تولد فرزند چهارم در واقع همان سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir میباشد. برای ورود به این سامانه، شخص باید در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ثبتنام کرده و دارای حساب کاربری باشد، زیرا در حال حاضر، تنها از طریق سامانه پنجره ملی میتوان به سایت saman.mrud.ir وارد شد.
برای طی نمودن مراحل ثبتنام، افراد باید ابتدا در سامانه ملی املاک و اسکان، ثبتنام و اقامتگاه خود را ثبت کنند. این اقدام ضروری است زیرا برای شناسایی هویت و اطمینان از صحت اطلاعات، این اطلاعات اساسی محسوب میشوند. در غیر این صورت، امکان طی کردن مراحل ثبتنام برای متقاضی فراهم نخواهد بود و ممکن است با اخطار مواجه شوند. این اقدامات به اطمینان از صحت و کارایی فرآیند ثبتنام کمک میکنند و سرعت و صحت آن را افزایش میدهند.
نحوه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم
سامانه ثبت نام زمین برای فرزند چهارم برای دریافت زمین رایگان، در واقع سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن است. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به جهت آشنایی علاقمندان، به توضیح نحوه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم و پاسخ به این پرسش که برای دریافت زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم، بپردازیم.
در ابتدا، شخص باید آدرس اینترنتی saman.mrud.ir را در مرورگر خود وارد کند تا به صفحه اصلی سایت جامع طرحهای حمایتی مسکن دسترسی پیدا کند. سپس باید گزینه “درخواست مسکن” را انتخاب کند.
در مرحله بعدی، داوطلب باید گزینه “ورود به سیستم افراد حقیقی” را انتخاب کند.
سپس، متقاضی باید شماره به نام خود را در قسمت مربوطه وارد کرده و کد امنیتی را وارد کند.
پس از آن، داوطلب باید کد پنج رقمی ارسال شده به شماره همراه خود را در این قسمت وارد کند تا بتواند وارد سامانه شود.
در مرحله بعدی، شخص مجددا باید گزینه “درخواست مسکن” را انتخاب کند.
سپس، داوطلب باید گزینه “ثبت نام” مشخص شده را انتخاب کند.
در مرحله بعدی، متقاضی باید پس از مطالعه شرایط و ضوابط ذکر شده، گزینه “متن را مطالعه کرده و میپذیرم” را انتخاب کند تا وارد قسمت بعدی شود.
اگر فرد اقامتگاه خود را در سامانه ملی املاک و اسکان وارد نکرده باشد، لازم است که با طی نمودن مراحل و نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، نسبت به ثبت اقامتگاه اقدام کند.
پس از ثبت اقامتگاه در سامانه ملی املاک و اسکان، این اخطار از صفحه ثبتنام حذف میشود و فرد میتواند به طی نمودن مراحل ثبتنام زمین پس از تولد فرزند چهارم اقدام کند و فرمهای مربوطه را پر کند.
سوالات متداول
1- شرایط ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم چیست؟
2- مدارک لازم برای ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم چه می باشد؟