تمدید حساب وکالتی به این معناست که متقاضی حساب وکالتی، که برای شرکت در یک دوره طرح خودرو یا معامله در بورس ایجاد کرده است، بتواند برای دورههای بعدی نیز از همان حساب استفاده کند. اما در واقعیت، تمدید حساب وکالتی امکانپذیر نیست و شخص باید برای هر دوره جدید از طرح خودرو یا معاملات، با توجه به مهلت و شرایط آن، حساب وکالتی جدید ایجاد کند.
یکی از شرایطی که برای پیش خرید خودرو یا انجام معاملات در بورس کالا مطرح میشود، بحث حساب وکالتی است. حساب وکالتی یک حساب بانکی است که در آن، صاحب حساب به شرکت خودروسازی یا سازمان حمایت از مصرفکنندگان (با توجه به شرایط) یا کارگرازی بورس وکالت میدهد تا دسترسی به حساب برای انجام عملیات مسدودی، رفع مسدودی و برداشت وجه از حساب را انجام دهد.
در این میان، افراد ممکن است برای دورههای پیشین خرید خودرو حساب وکالتی ایجاد کرده و این سوال برای آنها مطرح شود که آیا امکان تمدید حساب وکالتی برای افراد وجود دارد یا خیر؟ به عبارت دیگر، آیا افراد میتوانند از حساب وکالتی که برای دورههای قبلی خرید خودرو استفاده کردهاند، برای دورههای بعدی نیز استفاده نمایند یا خیر؟
در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم پس از پاسخ به این پرسش که تمدید حساب وکالتی به چه معناست؟؛ به بیان شرایط و نحوه تمدید حساب وکالتی بپردازیم. سپس در خصوص مهلت تمدید حساب وکالتی صحبت خواهیم کرد و زمان آن را ارائه خواهیم نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
تمدید حساب وکالتی به چه معناست؟
یکی از ضوابطی که اخیراً از جانب خودروسازهای کشور نظیر سایپا و ایران خودرو برای ثبت نام در طرح فروش خودرو مطرح شده است، شرط ایجاد حساب وکالتی است. حساب وکالتی به حسابی اشاره دارد که توسط متقاضی (داوطلب ثبت نام در طرح خودرو یا متقاضی خرید کالا در بورس) ایجاد شده و به کارگزاری بورس یا سازمان حمایت از مصرفکنندگان وکالت میدهد تا در صورت موفقیتآمیز بودن انجام معامله در بورس یا خرید خودرو، وجه بلوکه شده در حساب را برداشت نمایند.
در صورتی که خرید خودرو یا معامله در بورس، نهایی نشود، وجه بلوکه شده در حساب وکالتی آزاد میشود و دارنده حساب میتواند آن را برداشت کند. بانکهای عامل افتتاح حساب وکالتی در هر دوره فروش خودرو از جانب شرکت خودروساز اعلام میشوند و متقاضی باید در آن بانکها، به افتتاح حساب و سپس وکالتی نمودن آن اقدام کند. به عنوان مثال، حساب وکالتی ایران خودرو در بانکهای رسالت، اقتصاد نوین، آینده و… میباشد.
توجه به این نکته ضروری است که اگر شخص در بانک عامل دارای حساب بانکی میباشد، میتواند نسبت به وکالتی کردن حساب موجود خود اقدام نماید. در این میان، ممکن است افرادی نسبت به وکالتی کردن حساب خود در یک دوره، برای ثبت نام در طرح خرید خودرو اقدام نموده باشند، اما موفق به خرید خودرو نشده و قصد داشته باشند که در دورههای بعدی شرکت کرده و شانس خود را مجدداً آزمایش نمایند.
سوالی که ممکن است که برای این دسته از متقاضیان مطرح شود این است که آیا امکان تمدید حساب وکالتی وجود دارد یا خیر؟ به عبارت دیگر، شخصی که حساب وکالتی افتتاح نموده، اما موفق به خرید خودرو نشده، می تواند از آن حساب وکالتی برای ثبت نام در دوره های بعدی خرید خودرو نیز استفاده نماید؟
در پاسخ به پرسشهای فوق، لازم است که در ابتدا توضیحاتی راجع به این که تمدید حساب وکالتی به چه معناست؟، ارائه شود. تمدید حساب وکالتی به این معناست که، فرد حسابی که برای شرکت در یک دوره طرح خودرو یا معامله در بورس به صورت وکالتی در آورده است، برای دورههای بعدی نیز مورد استفاده قرار دهد.
شرایط و نحوه تمدید حساب وکالتی
در بخش قبلی، در مورد تعریف تمدید حساب وکالتی صحبت کردهایم. این معنا را دارد که شخصی که برای شرکت در یک دوره طرح خرید خودرو یا معامله در بورس از حساب وکالتی استفاده کرده است، میتواند همان حساب را برای دورهها و معاملات بعدی نیز به کار ببرد.
همانطور که پیشتر ذکر شد، مبلغی که در این حساب مسدود شده بود، پس از اعلام نتایج طرح خرید خودرو یا عدم انجام معامله در بورس، آزاد میشود. بنابراین، امکان استفاده از حساب وکالتی برای دورهها و معاملات آتی وجود ندارد، و فرد باید دوباره حساب وکالتی جدیدی ایجاد کند.
با توجه به اطلاعات ارائه شده، میتوان ادعا کرد که شرایط و نحوه تمدید حساب وکالتی در واقع مشابه شرایط و نحوه ایجاد حساب وکالتی برای اولین بار است. به عبارت دیگر، برای افتتاح حساب وکالتی در بورس، انجام مراحلی مانند دریافت کد بورسی، ثبت نام در یکی از کارگزاریها و غیره لازم است.
در ضمن، برای افتتاح حساب وکالتی به منظور شرکت در طرحهای خرید خودرو نیز نیاز به شرایط خاص و ویژه نیست و با داشتن شرایطی مانند داشتن ۱۸ سال سن، ارائه مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه، و قابلیت برای افتتاح حساب بانکی، میتوان برای افتتاح حساب وکالتی دوباره اقدام کرد.
مهلت تمدید حساب وکالتی
در بخشهای گذشته، توضیحات جامعی در مورد مفهوم تمدید حساب وکالتی و شرایط و نحوه آن ارائه شد. تأکید شد که شرایط تمدید حساب وکالتی در واقع همان شرایط ایجاد حساب وکالتی برای اولین بار است. اکنون، میخواهیم به توضیح مهلت تمدید حساب وکالتی بپردازیم.
بنابراین، مهلت تمدید حساب وکالتی در واقع مفهومی بیمعناست، زیرا امکان تمدید حساب وکالتی وجود ندارد. همانطور که ذکر شد، پس از اعلام نتایج طرح خرید خودرو یا عدم انجام معامله در بورس، مبلغ مسدود شده در حساب آزاد میشود و شخص برای انجام معاملات بعدی باید مجدداً حساب وکالتی جدیدی ایجاد کند. بنابراین، بیان اینکه مهلت تمدید حساب وکالتی بیمعنا است، زیرا این امکان واقعیت ندارد.
در برخی موارد، شرکتهای خودروسازی یا سامانههای طرح یکپارچه عرضه خودروهای داخلی ممکن است مهلت زمانی جدیدی را برای تعریف حساب وکالتی و واریز وجه به آن در نظر بگیرند. این موضوع در واقع مربوط به ایجاد حساب وکالتی است و با بحث تمدید خود حساب وکالتی هیچ ارتباطی ندارد.
سوالات متداول
۱- تمدید حساب وکالتی به چه معناست؟
۲- شرایط و نحوه تمدید حساب وکالتی چگونه است؟