شرط تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری ، استخدام فرد به عنوان نیروی کار توسط کارفرما می باشد و برای تغییر قرارداد بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی به بیمه اجباری بیمه شده بایستی مراتب استخدام را به سازمان تامین اجتماعی اطلاع دهد و با تحویل مدارک از کارفرما بخواهد نام او را در لیست بیمه اجباری هر ماه کارگاه رد کند.

امروزه داشتن یک بیمه اعم از بیمه اجباری، اختیاری و خویش فرما، بیمه عمر و…، متقاضیان زیادی داشته و از آنجایی که استفاده از خدمات بیمه ای، نوعی پشتوانه مالی و حمایتی محسوب می شود، افراد به دنبال انتخاب بهترین قرارداد بیمه هستند.

وام فوری نیاز دارید؟ با کلیک بر روی “وام فوری” مشکلتان را حل کنید.

در این میان بسیاری از افرادی که تا مدتها اقدام به واریز حق بیمه بیمه مشاغل آزاد می نموده اند تمایل دارند از بیمه اجباری تامین اجتماعی برخوردار باشند و قرارداد خود را به بیمه اجباری تبدیل کنند. از آنجا که تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری قواعد مخصوص به خود را دارد و انجام آن صرفا در موارد بخصوصی امکان پذیر می باشد، ضروری است متقاضیان این امر با قواعد و شرایط تغییر قرارداد بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی به بیمه اجباری آشنایی داشته باشند.در مقاله ارائه شده امکان، شرایط و مدارک لازم برای تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص نحوه تغییر قراداد بیمه تامین اجتماعی و تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری توضیح داده شده است.

آیا تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری امکان پذیر است؟

با توجه به مزایای بیمه اجباری تامین اجتماعی این پرسش از سوی اکثر افراد مطرح می گردد که حقوق بازنشستگی بیمه اجباری بیشتر است یا اختیاری و آیا تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری امکان پذیر است؟ در پاسخ به پرسش های مطرح شده باید گفت:در صورتی که بیمه شده بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی توسط کارفرما به استخدام درآید، کارفرما، موظف خواهد بود حق بیمه اجباری کارگر را بر مبنای درصد ها و محاسبات قانونی به سازمان تامین اجتماعی بپردازد. در غیر از حالت مذکور امکان تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری وجود ندارد.

در پاسخ به این پرسش که حقوق بازنشستگی بیمه اجباری بیشتر است یا اختیاری؟ نیز باید گفت میزان حقوق بازنشستگی بیمه اجباری و اختیاری کاملا تابع مواردی چون، پایه حقوق، سوابق بیمه ای، میزان حق بیمه پرداختی و سال بازنشستگی بوده و از این بابت امکان انجام مقایسه میان حقوق بازنشستگی بیمه اجباری و اختیاری وجود ندارد.

شرایط لازم برای تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری

در قسمت قبلی این نکته مورد تصریح و اشاره قرار گرفت که تحت شرایط و موارد ویژه ای امکان تغییر قرارداد بیمه مشاغل آزاد بیمه تامین اجتماعی به بیمه اجباری وجود دارد. در ادامه، این شرایط، مورد بررسی و توضیح قرار خواهند گرفت. شرایط لازم برای تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری عبارتند از:

بیمه شده مشاغل آزاد پس از انعقاد قرارداد کار توسط کارفرما به استخدام درآید

بیمه شده مشاغل آزاد پس از دریافت نامه از کارفرما نسبت به انجام معاینات پزشکی (طب کار) اقدام کرده و مدارک لازم برای رد شدن نام او در لیست بیمه اجباری را به کارفرما تحویل دهد

بیمه شده مشاغل آزاد مراتب استخدام توسط کارفرما را به سازمان تامین اجتماعی و بخش مربوط به بیمه شدگان مشاغل آزاد اطلاع دهد. در ادامه مقاله نیز مدارک لازم برای تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت.

مدارک لازم برای تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری

از مهم ترین شرایط تغییر قرارداد بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد به بیمه اجباری داشتن مدارک لازم این امر است.در ادامه مدارک لازم برای تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری مورد بررسی قرار گرفته اند. این مدارک، عبارتند از:

مدارک هویتی فرد که شامل اصل شناسنامه و کارت ملی وی یا رسید ثبت نام کارت ملی هوشمند او می باشد؛

اصل کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت سربازی

سه تا پنج قطعه عکس جدید، جهت اعزام به معاینات پزشکی و دریافت شماره بیمه

نحوه تغییر قراداد بیمه تامین اجتماعی و تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری

نحوه تغییر قراداد بیمه تامین اجتماعی و تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری، موضوعی می باشد که در این قسمت، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت. واجدین شرایط تبدیل بیمه مشاغل آزاد به بیمه اجباری برای تغییر قرارداد بیمه تامین اجتماعی خود باید اقدامات زیر را انجام دهند:

در ابتدا فرد باید پس از به استخدام درآمدن توسط کارفرما مراتب این امر را به بخش بیمه مشاغل آزاد سازمان تامین اجتماعی اعلام نماید.

سپس فرد بایستی نامه های مربوطه را از کارفرما دریافت کرده و برای انجام معاینات پزشکی و دریافت شماره بیمه تامین اجتماعی اقدام نماید.

در گام بعدی، فرد باید مدارک مربوط به معاینات پزشکی را به همراه مدارک تحصیلی و هویتی به کارفرما تحویل دهد و در نهایت کارفرما باید مدارک را به سازمان تامین اجتماعی تحویل داده و در مواعد مقرر با رد کردن اسم شخص در لیست بیمه شدگان کارگاه حق بیمه وی را به سازمان پرداخت نماید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط