روند و مراحل استعلام حساب وکالتی با جستجوی آدرس my.cbi.ir شروع میشود. در این سایت، شما باید گزینه مربوط به نوع حساب (حقیقی یا حقوقی) را انتخاب کنید.
سپس با ورود به پنجره خدمات دولت هوشمند my.gov.ir، مراحل باقیمانده را طی میکنید. برای انجام این کار، اطلاعات هویتی فرد لازم است. در حال حاضر، سامانهای مجزا برای استعلام حساب وکالتی وجود ندارد.
وکالتی کردن حساب از مراحل ضروری برای شرکت در طرح فروش یکپارچه خودرو است. بدون این کار، متقاضیان خرید خودرو به قیمت دولتی قادر به ثبت نام اولیه نخواهند بود و نمیتوانند مراحل درخواست شرکت در این طرح را تکمیل کنند.
در مقاله حاضر، بررسی شده است که چگونه وکالتی کردن حساب برای شرکت در طرح فروش یکپارچه خودرو یا فعالیت در بازار بورس ارز و کالا، یکی از دغدغههای افراد است. برای این منظور، اطلاعات لازم برای این مراحل و نحوه استعلام حساب وکالتی از بانکهای معتبر مانند صادرات، سپه، مهر ایران، کشاورزی و ملی مورد بررسی قرار گرفته است. مقاله توضیح میدهد که اطلاعات در خصوص وکالتی شدن حساب افراد تنها از طریق استعلام حساب وکالتی در دسترس قرار میگیرد و اهمیت آگاهی از نحوه و مراحل استعلام این نوع از حسابهای بانکی را بیان میکند.
سامانه استعلام حساب وکالتی
پرسش رایج افرادی که به افتتاح حساب وکالتی برای بورس کالا و ارز یا خرید خودرو از سامانه یکپارچه فروش خودرو میپردازند، درباره سامانه استعلام حساب وکالتی است. آیا دولت و بانکهایی مانند صادرات، سپه، مهر ایران، کشاورزی و ملی، سامانههای ویژهای برای استعلام این نوع از حسابهای بانکی راه اندازی کردهاند یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش، باید گفت که سامانه جداگانهای برای استعلام حساب وکالتی در بانکهای مختلف وجود ندارد. در فرآیند افتتاح حساب وکالتی، فرد از وضعیت موفقیت وکالتی شدن حساب خود اطلاع پیدا میکند، این اطلاعات از طریق رسیدگیهای دریافتی و پیامک به او ارسال میشود.
اگر فرد از طریق سایت بانک مورد نظر خود، حساب وکالتی را افتتاح کرده باشد، میتواند با مراجعه مجدد به سایت همان بانک، مراحل وکالتی کردن حساب را انجام دهد. در صورتی که فرد موفق به ثبت نام مجدد نشود، حساب او وکالتی شده و به تبع آن، میتوان گفت که سامانه ثبتنام اینترنتی هر بانک برای تشکیل حساب وکالتی، سامانه استعلام آن نیز محسوب میشود.
همچنین، باید توجه داشت که بانک مرکزی ایران، در درگاه خدمات الکترونیکی خود به آدرس my.cbi.ir، امکان استعلام تعداد حسابهای بانکی را فراهم کرده است. اگر فرد در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اقدام به ثبت نام و احراز هویت سطح یک و دو کرده باشد، این امکان برای او قابل دسترسی و استفاده خواهد بود.
در یک جمعبندی کلی میتوان گفت که علیرغم عدم وجود سامانه جداگانه برای استعلام حساب وکالتی، اما از طریق درگاه خدمات الکترونیکی بانک مرکزی به آدرس my.cbi.ir و پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir، میتوان از این سامانهها برای استعلام حساب وکالتی و سایر حسابها استفاده کرد.
مدارک لازم برای استعلام حساب وکالتی
پس از توضیح درباره سامانه استعلام حساب وکالتی، در این بخش از مقاله به بررسی مدارک لازم برای استعلام حساب وکالتی در بانکهای سپه، صادرات، مهر ایران، کشاورزی، ملی و سایر بانکها پرداخته میشود. این مدارک در صورت مراجعه حضوری به بانک یا استفاده از درگاه خدمات الکترونیکی بانک مرکزی عبارتند از:
1. مدارک هویتی فرد یا اطلاعات مربوط به مدارک هویتی، که شامل شناسنامه و کارت ملی یا شماره شناسنامه و شماره ملی و شماره سریال کارت ملی میشود.
2. مدارک مربوط به حسابی که فرد قصد وکالتی کردن آن را دارد یا اطلاعات مربوط به حساب که شامل شماره حساب یا شماره کارت بانکی مربوط به حساب میباشد.
3. در صورتی که حساب وکالتی فرد مربوط به بورس کالا و ارز یا طرح یکپارچه خرید خودرو باشد و فرد قصد مراجعه حضوری به بانک برای استعلام حساب را دارد، رسید اینترنتی یا کاغذی که توسط سایت ثبت نام حساب وکالتی یا کارمند شعبه بانک تحویل میشود نیز از دیگر مدارک لازم برای استعلام حساب وکالتی بانکهای مختلف میباشد.
نحوه و مراحل استعلام حساب وکالتی
نحوه و مراحل استعلام حساب وکالتی یکی از پرسشهای اغلب مطرح شده توسط افرادی است که اقدام به افتتاح این حساب نمودهاند. به علت اینکه بعد از افتتاح حساب وکالتی در بانکهای مختلف مانند کشاورزی، مهر ایران، سپه، صادرات و … بلافاصله پیامکی مبنی بر موفقیت افتتاح حساب و وکالتی شدن آن ارسال میشود، بسیاری از افراد از طی کردن مراحل استعلام حساب وکالتی بینیاز میباشند.
در شرایطی که فرد همچنان متقاضی استعلام حساب وکالتی باشد، این امر به دو صورت حضوری و از طریق مراجعه به بانک مربوطه که حساب در آن افتتاح شده و به صورت آنلاین از طریق درگاه خدمات الکترونیکی بانک مرکزی به آدرس my.cbi.ir انجام میشود.
در استعلام حساب وکالتی به صورت حضوری، فرد باید به بانکی که در آن حساب را افتتاح کرده مراجعه نموده و با تحویل مدارک مورد نیاز و اطلاعات هویتی و اطلاعات حساب، از بانک بخواهد وکالتی شدن یا نشدن حساب خود را تایید نماید.
در روش اینترنتی، فرد به سایت درگاه خدمات الکترونیکی بانک مرکزی به آدرس my.cbi.ir مراجعه میکند و سپس بین گزینههای شخص حقیقی یا حقوقی انتخاب میکند.
در این مرحله، فرد به صفحه ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir منتقل میشود و باید شماره همراه و شماره ملی خود را وارد کرده و بر روی دکمه ارسال رمز یکبار مصرف کلیک کند.
سپس، فرد باید شماره پیامک ارسال شده را در جعبه مربوطه وارد کند.
در این مرحله، فرد به یک صفحه هدایت میشود و اگر در صفحه ملی خدمات دولت هوشمند احراز هویت سطح دو را انجام داده باشد (با وارد کردن شماره کارت ملی و بارگذاری ویدئویی از چهره خود)، میتواند با کلیک بر روی گزینه استعلام حساب، اطلاعات حساب وکالتی و سایر حسابهای خود را مشاهده کند.
محترمانه به خوانندگان عزیز توصیه میشود که به این نکته نیز توجه کنند که راههای دیگری برای استعلام وکالتی شدن حساب وجود دارد. یکی از این روشها این است که فرد به وبسایت بانکی که حساب خود را از طریق آن وکالتی کرده، مراجعه نماید و مراحل وکالتی کردن حساب را به صورت آنلاین انجام دهد. در صورتی که سامانه به فرد اجازه مجدد وکالتی کردن حساب را ندهد، ممکن است این به معنای آن باشد که حساب وی وکالتی گردیده است. این نکته نیز برای افرادی که در تلاشند تا وضعیت حسابهای خود را بهروز کنند، اهمیت دارد.